Od 2. svibnja, nakon 74 godine neprekidnog emitiranja, gasi se najstariji županijski radio - Radio Varaždin

radio varaždin

Na Fb stranici Radio Varaždina osvanula je za generacije i generacije Varaždinaca, koji su rado slušali ovu najstariju županijsku radio postaju, nevjerojatna vijest, koju citiramo u cijelosti. 

RADIO VARAŽDIN SE GASI !

Drage naše slušateljice i slušatelji, došlo je vrijeme da se oprostimo. Radio Varaždin je u stečaju i 2. svibnja, samo dan nakon Praznika koji slavi rad, prestaje s radom. Isključit će se odašiljači, utihnut će glazba i ove glasove više nećete čuti. Dio vaše obitelji, radio koji vas sluša, ono što nas spaja, vaša jedina i vaša najdraža županijska radiopostaja neće više postojati.

Jedna od najstarijih radiostanica u Hrvatskoj 10. srpnja je trebala proslaviti svoj 74. rođendan. To se neće dogoditi jer su je uništili neznanje, nemar i nesposobnost onih koji su donosili odluke i koji su trebali znati.

Nastavljači tradicije koju su započeli varaždinski radioamateri 1945. godine, moraju otići, ne svojom voljom, nadajući se da će barem još neko vrijeme biti dio vaših sjećanja. Hvala vam što ste sve ove godine bili s nama.

S vama su do kraja bili glavna urednica Andrea Žigić Dolenec, novinarke Dunja Benković i Mirta Takač, tehničar i voditelj Dario Graš i voditeljica marketinga Anica Sakač Kociper.

Do slušanja! - kažu djelatnici, a što dodati kada se i onako već godinama sve zna. Kao novinarku žalosti me taj događaj, a ujedno i dušom i srcem suosjećam s kolegama, jer to se nije trebalo niti smjelo dogoditi. A što je u biti? Vrhunski novinari nasuprot nebrige, političkog kadroviranja, želje za moći vlasnika koji nisu bili u stanju odabrati adekvatnu upravu i tako radili i sebi na štetu... Kako da se pomire te suprotnosti i koliko još medija mora propasti da se ispravi ta nakaradna praksa?

Fotografija preuzeta s fb stranice Radio Varaždina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.