Falkensteiner u Hrvatskoj ove godine očekuje stabilno poslovanje s blagim porastima

Falkensteiner u Hrvatskoj ove godine očekuje stabilno poslovanje s blagim porastima

Hotelska grupacija Falkensteiner Hotels&Residences u Hrvatskoj ove godine očekuje stabilno poslovanje s mogućim blagim porastima u odnosu na 2018., čemu bi trebao pridonijeti i novi luksuzni kamp s pet zvjezdica, vrijedan 9 milijuna eura, ističu iz te grupacije. "Falkensteiner je na hrvatsko tržište ušao 2000. te je do sada tu uložio 200 milijuna eura. Zapošljavamo oko tisuću ljudi u sjedištu i tri turistička naselja u Hrvatskoj - Boriku i Punta Skali na zadarskom području te u Puntu na otoku Krku, od čega ih je 300 stalno zaposlenih i 700 sezonskih", kažu za Hinu iz te grupacije.

Sezonske radnike uspijevaju zadržati u Hrvatskoj duže od šest mjeseci, nakon čega im nude mogućnost rada u njihovim hotelima Austriji i Italiji tijekom zimske sezone ili pak boravak kod kuće i osiguranje tijekom zimskih mjeseci prema mjeri za zapošljavanje ”stalni sezonac”. Pritom ističu da im se većina sezonskih radnika vraća, njih oko 75 posto.

"Iako je hrvatska Vlada uvela veliki broj radnih dozvola za građane izvan EU-a, još uvijek imamo većinu zaposlenika iz Hrvatske i samo nekoliko njih po hotelu iz zemalja koji nisu u EU", otkrivaju iz Falkensteinera.

S dosadašnjim dijelom turističke godine su zadovoljni, kao i potražnjom, uz napomenu da njihove cijene nude dobar odnos vrijednosti za novac te da su i ove godine gostima nudili razne pakete za rane rezervacije tijekom cijele godine uz provođenje dodatnih promocija i kampanja.

Svake godine imaju neku veću investiciju, pa su tako u 2017. obnovili hotel Punat na Krku na višu kategoriju i tržišno ga repozicionirali, dok su u 2018. investirali u hotel Funimation Borik te u razvoj resorta Punta Skala s proširenjem sportskih sadržaja.

U 2019., pak, novi projekt je Premium Camping Zadar u njihovom resortu u Boriku u Zadru, koji će biti otvoren krajem lipnja, pri čemu ističu da će taj luksuzni kamp s pet zvjezdica raditi cijelu godinu.

"Taj kamp donosi posve jedinstveni koncept kampiranja s puno različitih sadržaja, 375 smještajnih jedinica, od čega 276 parcela, 86 mobilnih kućica i 13 glamping jedinica. Specifičan je i po tome što je vrlo blizu gradu te će njegovi sadržaji biti dostupni i građanima i turistima, a pri gradnji i opremanju vodilo se računa i o održivom razvoju", kažu iz te grupacije s naznakom da su zadovoljni početnim bukingom i za taj kamp.

Ranije ove godine iz bečkog sjedišta te grupacije su najavili da su počeli proces sveobuhvatnog i strateškog repozicioniranja svog brenda, s ciljem da postanu vodeća hotelska grupacija u segmentu odmora u srednjoj i južnoj Europi.

U portfelju te grupacije inače je 26 hotela i tri apartmanska naselja u kategoriji četiri i pet zvjezdica u sedam europskih zemalja, a pod brendom Falkensteiner Hotels & Residences nude 4.700 soba, ostvaruju više od 1,7 milijuna noćenja godišnje te promet od oko 180 milijuna eura. (Hina) 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.