JYSK pokrenuo drugu fazu projekta „Ne štedi na šumi!“ za pošumljavanje Dalmacije

JYSK pokrenuo drugu fazu projekta „Ne štedi na šumi!“ za pošumljavanje Dalmacije

Maloprodajni lanac JYSK krenuo je u realizaciju najavljene druge faze projekta „Ne štedi na šumi!“ u sklopu kojeg će sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica s 50% reciklirajućeg materijala u razdoblju od 1. kolovoza do 31. rujna 2019. donirati u svrhu očuvanja okoliša u Hrvatskoj.

JYSK će projekt realizirati u suradnji s Hrvatskim šumama, a prikupljena sredstva bit će namijenjena za nabavku 2.000 sadnica crnog i primorskog bora sa svrhom pošumljavanja Drniš GJ Promina. Cilj ovog društveno odgovornog projekta je podizanje svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju.

„Krećemo u najavljenu drugu etapu pošumljavanja Hrvatske u sklopu projekta ˝Ne štedi na šumi˝, a ovog puta naš fokus je na području Dalmacije. Početkom godine smo pokrenuli ovu pozitivnu priču i u prvoj fazi zazelenili zagrebačko Sljeme. Dobili smo veliku podršku zajednice te pokrenuli val pozitivne energije i dobrih inicijativa. Posebno veseli da smo potaknuli mnoge pojedince, ali i kompanije na savjesnije ponašanje prema prirodi.“, izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, Country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

JYSK je pokrenuo projekt željom da uz građane, ovom akcijom potakne i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj, a projekt sadnje sadnica crnog i primorskog bora planiran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u listopadu 2019. godine.

„Jako nam je drago da je JYSK u nama prepoznao partnera za dugoročnu suradnju kao i važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale požarom ključno je zbrinuti na vrijeme kako bi se vratila prirodna ravnoteža ovome kraju“, izjavio je Ante Slamić, dipl.ing.šum., Upravitelj šumarije Drniš, Hrvatske šume.

Kroz strateški definirana područja, JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje kroz brigu o mladima, brigu o okolišu kroz održivi razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša te brigu o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.