Bill Gates: Lekcije iz Corone: Koja je naša duhovna svrha i naše istinsko djelo

Bill Gates

 Bill Gates američki poslovni magnat, jedan od najpoznatijih poduzetnika u revoluciji osobnog računalstva, filantrop koji je prošle godine proglašen za drugu najbogatiju osoba na svijetu nije odustao od duhovnosti pa tako u pandemiji koronavirusa vidi svojevrsnu pouku i poruku neba, te je ovih dana objavio:

- Uvjeren sam da iza svega što se događa postoji duhovna svrha, bilo da to smatramo dobrim ili lošim. Dok razmišljam o ovome, želim podijeliti s vama što nam zapravo radi virus Covid-19. 

- Podsjeća nas da smo svi jednaki, bez obzira na našu kulturu, religiju, zanimanje, financijsku situaciju ili koliko smo poznati. Ova bolest nas sve tretira jednako, možda bismo i mi trebali. Ako mi ne vjerujete, samo pitajte Toma Hanksa ili princa Charlesa.

- Podsjeća nas da smo svi povezani i nešto što utječe na jednu osobu ima utjecaja na drugu. Podsjeća nas da lažne granice koje smo postavili imaju malu vrijednost jer ovom virusu ne treba putovnica. Podsjeća nas, tlačeći nas nakratko, na one na ovome svijetu čiji cijeli život provodi u ugnjetavanju.

- Podsjeća nas na to koliko je naše zdravlje dragocjeno i na koji način smo ga zanemarili jedući hranu koja je siromašna hranjivim tvarima i piće koja je zagađena kemikalijama kemikalijama. Ako ne pazimo na svoje zdravlje, postat ćemo, naravno, bolesni.

- Podsjeća nas na kratkoću života i na ono što je za nas najvažnije, a to je da pomažemo jedni drugima, posebno onima koji su stari ili bolesni. Naša svrha nije kupiti toaletnu rolu.

- Podsjeća nas na to koliko je materijalno postalo naše društvo i kako se, kada se nalazimo u poteškoćama, sjetimo da su nam ono bitno što nam treba (hrana, voda, lijekovi) za razliku od raskoši kojoj ponekad nepotrebno dajemo vrijednost ,

- Podsjeća nas na to koliko je važan naš obiteljski i kućni život i koliko smo ovo zanemarili. Protjeruje nas natrag u svoje kuće kako bismo ih mogli obnoviti u svoj dom i ojačati našu obiteljsku cjelinu.

- Podsjeća nas da naš istinski posao nije naš posao, to je ono što radimo, a ne ono za što smo stvoreni. Naš je istinski posao paziti jedni na druge, štititi jedni druge i biti korisni jedni drugima.

- Podsjeća nas da stalno držimo pod kontrolom svoj ego. Podsjeća nas da, bez obzira na to koliko smo sjajni ili kako veliki drugi misle da jesmo, virus može naš svijet zaustaviti.

- Podsjeća nas da je snaga slobodne volje u našim rukama. Možemo odlučiti surađivati ​​i pomagati jedni drugima, dijeliti, davati, pomagati i podržavati jedni druge ili možemo odabrati da budemo sebični, da se držimo, da brinemo samo o sebi. Doista, teškoće otkrivaju naše istinske boje.

 - Podsjeća nas da možemo biti strpljivi ili možemo paničariti. Ili možemo shvatiti da se ovakva situacija u povijesti dogodilo puno puta i da će proći, ili možemo paničariti i gledati je kao kraj svijeta i, prema tome, sebi nanijeti više štete nego koristi.

 - Podsjeća nas da to može biti ili kraj ili novi početak. Ovo može biti vrijeme razmišljanja i razumijevanja, gdje učimo na svojim greškama, ili to može biti početak ciklusa koji će se nastaviti sve dok konačno ne naučimo lekciju koja nam je namijenjena.

 - Podsjeća nas da je ova Zemlja bolesna. Podsjeća nas da na brzinu krčenja šume trebamo gledati jednako žurno kao i brzinu kojom toaletni valjci nestaju s polica. Bolesni smo jer je naš dom bolestan.

 - Podsjeća nas da nakon svake poteškoće uvijek postoji lakoća. Život je ciklički, a ovo je samo faza u ovom velikom ciklusu. Ne trebamo paničariti; i ovo će proći.

- Iako mnogi vide virus Corone / Covid-19 kao veliku katastrofu, radije ga doživljavam kao * velikog korektora *. Poslat je da nas podsjeti na važne lekcije koje smo, čini se, zaboravili, a na nama je hoćemo li ih naučiti ili ne.

https://twitter.com/BillGates

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.