Srbija prosvjedovala zbog Plenkovićevog odgovora Aleksandru Šešelju

Srbija prosvjedovala zbog Plenkovićevog odgovora Aleksandru Šešelju

Delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe poslala je prosvjednu notu i zahtjev za hitnim sastankom predsjednici Liliane Maury Pasquier zbog današnjeg odgovora premijera Plenkovića na provokacije Aleksandra Šešelja, navodi N1.

Podsjećamo, Aleksandar Šešelj, sin osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i zastupnik srbijanske Radikalne stranke pokušao je u utorak u raspravi u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe provocirati hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji mu je oštro odgovorio da je on “živući primjer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla”.

Skupština Srbije reagirala je priopćenjem jer je “Plenković Šešelju rekao da je Srbija bila agresor, a Hrvatska žrtva”. Skupština Srbije smatra da je Plenković to rekao na krajnje neprimjeren način te da je vrijeđao Srbiju te optužuje predsjedavajuću da nije reagirala pravovremeno jer nije spriječila Plenkovića u “sramotnom izlaganju”.

“Na ovaj način, on je izbjegao da odgovori na suštinski važna i nerješena pitanja srpske nacionalne manjine, koja Hrvatska gura pod tepih, a utvrdio ih je i izvještaj o Hrvatskoj iz travnja ove godine. Dosadašnja praksa ne bilježi da jedan premijer drži predavanje zastupniku PS VE, kršeći osnovni princip slobode govora”, navodi se u priopćenju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.