Migracije: EU mobilizira potporu za Grčku u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu

Migracije: EU mobilizira potporu za Grčku u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu

Komisija je osigurala potporu za Grčku dok se ona nosi s povećanim brojem izbjeglica i migranata na granicama. Već je 14 europskih zemalja preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu ponudilo gotovo 70 000 korisnih predmeta Grčkoj.

Povjerenik za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčič izjavio je: EU i njegove države članice pomažu Grčkoj pri rješavanju situacije na granicama. Ponosan sam na velikodušnu potporu europskih zemalja i zahvaljujem Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Litvi, Norveškoj, Portugalu, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji i Švedskoj. Spremni smo dodatno pomoći.

Grčka je 2. ožujka zatražila nenovčanu pomoć u okviru Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu. Do sada prikupljena pomoć sastoji se od vreća za spavanje, deka, generatora za napajanje, šatora i drugih skloništa te sanitarnih i zdravstvenih proizvoda. Centar za odgovor na krizne situacije EU-apretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj poveznici koordinira isporuke i sufinancira troškove prijevoza pomoći u Grčku. Prikupljena pomoć dio je Komisijina akcijskog planapretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj poveznici za hitne financijske i operativne mjere za potporu Grčkoj u upravljanju izvanrednom situacijom na vanjskim granicama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.