EU u okviru kohezijske politike ulaže više od 1,4 milijarde eura u zelene projekte u sedam država članica

EU u okviru kohezijske politike ulaže više od 1,4 milijarde eura u zelene projekte u sedam država članica

Europska komisija danas je odobrila paket ulaganja vrijedan više od 1,4 milijarde eura iz fondova EU-a za 14 velikih infrastrukturnih projekata u sedam država članica: Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Španjolskoj.

Projekti obuhvaćaju nekoliko ključnih područja kao što su okoliš, zdravlje, promet i energetika za pametniju Europu s niskom razinom ugljika. Predstavljaju golema ulaganja za poticanje gospodarstva, zaštitu okoliša i poboljšanje kvalitete života i društvenog blagostanja.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: U ovako teškim vremenima za naš kontinent, od najveće je važnosti da kohezijska politika zadrži svoju ulogu u potpori gospodarstva u korist naših građana. Danas odobreni veliki projekti pokazuju da financijska sredstva EU-a, osobito u okviru kohezijske politike, donose konkretne rezultate te pomažu regijama i gradovima da postanu sigurniji, čišći i ugodniji za građane i poduzeća. Mnogi odobreni projekti pridonose i postizanju ciljeva europskog zelenog plana. Kad Europska komisija, države članice i regije udruže snage, mogu mnogo toga postići.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.