Sokol: Ova kriza je i prilika da krenemo oblikovati Europu za idućih 70 godina

sokol

Zastupnik Tomislav Sokol čestitao je danas svim hrvatski građankama i građanima Dan Europe. U svojoj čestitki dotaknuo se samih početaka Europske unije te slavnog govora Roberta Schumana. – Prije točno sedamdeset godina francuski ministar vanjskih poslova Schuman održao je slavni govor koji je tad još razrušenoj Europi pokazao put integracije. Odluka o integraciji nije bila jednostavna. Nije to bio potez kojeg su odobravali ratom izmučeni građani, ali je bio hrabar korak prema osiguravanju trajnog mira – započeo je u svojoj čestitki Sokol.

Komentirajući događaje koji su obilježili povijest Europske unije, Tomislav Sokol naglasio kako smo još uvijek u procesu shvaćanja svega onoga što nam ujedinjena Europa pruža. – I mi u Hrvatskoj smo dobro osjetili strahote rata i znamo koliko vrijedi mir. No, još uvijek učimo koliko nam vrijedi Europa – istaknuo je u Sokol.

Gledajući budućnost kroz prizmu sadašnjosti, zastupnik Sokol je ustvrdio kako su brojni problemi oko nas, a budućnost nam ne donosi nužno napredak, već prije neizvjesnost. – Nalazimo se usred krize koja nas je odvela u nezapamćenu izolaciju. Izolirani smo, ali nismo sami. Dio smo ujedinjene Europe i naše gospodarstvo, poslove pa i živote sačuvat ćemo u suradnji s europskim partnerima – rekao je Sokol.

Na samom kraju svoje čestitke, Tomislav Sokol je istaknuo kako je kriza u kojoj se nalazimo ujedno i prilika da pokažemo viziju razvoja EU u idućih sedamdeset godina. – Ova kriza je i prilika da krenemo oblikovati kako će Europa, ali i Hrvatska u sklopu nje, izgledati u idućih sedamdeset godina. Ponovno su nam potrebni hrabri potezi kojima će se osigurati ne samo mir – već i bolji život, održivi gospodarski rast te jednak pristup zdravstvenim uslugama za sve. Takva Europa je moguća. Sretan vam njezin dan – zaključio je Sokol.

Cjelokupni govor dostupan je na linku: https://www.facebook.com/TomislavSokol/videos/163990178388388/

Youtube: https://youtu.be/gl8gDxfW6z4

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.