Sunčana Glavak na zasjedanju glavnog odbora Zajednice žena Europske pučke stranke

Sunčana Glavak na zasjedanju glavnog odbora Zajednice žena Europske pučke stranke

Na sastanku glavnog odbora Zajednice žena Europske pučke stranke, pod predsjedanjem Doris Pack, raspravljalo se o nacrtu rezolucije ,,Budućnost Europe: lekcije koje možemo naučiti iz krize uzrokovane koronavirusom''. Bila je to prigoda za podnošenje godišnjih izvješća nacionalnih organizacija žena. Predsjednica Zajednice žena EPP-a, Doris Pack osvrnula se na aktualni trenutak vezano uz cjepivo protiv bolesti COVID-19 te naglasila kako će cjepivo značajno olakšati borbu s pandemijom.Uime HDZ-a, u raspravi je sudjelovala zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, članica predsjedništva Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, koja se osvrnula na sudjelovanje žena u hrvatskoj politici.,,Prema rezultatima izbora, u Sabor je izabrano 23% žena i 77% muškaraca. U usporedbi s posljednjim parlamentarnim izborima, kada je izabrano samo 13% žena, to predstavlja pozitivan pomak, u porastu od 10%. HDZ-ove zastupnice čine trećinu svih zastupnica'', rekla je Sunčana Glavak.

Uz to, na stranačkim izborima u studenom, Nada Murganić, saborska zastupnica i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski postala je prva predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije. Istaknula je i podršku žena HDZ-u, prema posljednjim anketama, s posebnim naglaskom na posljednje parlamentarne izbore.,,Među ženama je HDZ neprikosnoveni pobjednik -  vladajuća stranka ima potporu od 30,5 posto među ženama, jedan posto više nego u općoj populaciji. Potpora najvećoj oporbenoj stranci među ženama 10 je posto manja'', istaknula je zastupnica Glavak.

U svom izlaganju zastupnica Glavak osvrnula se na aktualnu gospodarsku situaciju te govorila o pomoći EU državama članicama te Vlade Republike Hrvatske za vrijeme pandemije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.