Organizatori jedne od najvećih turističkih burzi na svijetu, berlinskog ITB-a,otkazali ovogodišnje događanje

itb

= ITB Berlin tim duboko žali zbog okolnosti, zbog brzog širenja novog coronavirusa (COVID-19) Savezno ministarstvo zdravstva i Savezno ministarstvo gospodarstva Njemačke izjavili su  da će ITB Berlin biti otkazan...Zahvaljujemo se svim posjetiteljima, izlagačima i partnerima diljem svijeta koji su nas podržali proteklih dana i tjedana. Radujemo se što ćemo vam dobrodošlicu iduće godine na vodećem svjetskom travel Trade Show-u poželjeti od 10 do 14 ožujka 2021. - objavili su organizatori ITB-a Berlin na svom fb profilu.

ITB Berlin, jedna od najvećih burzi putovanja i turizma na svijetu, otkazao je njegov organizator zbog straha od širenja Coronavirusa (COVID-19) na tom događaju. Godišnja izložba trebala je biti održana u njemačkom glavnom gradu Berlinu od 4. do 8. ožujka. 

Prema organizatoru Messe Berlin GmbH, očekuje se da će ITB 2020 prisustvovati oko 10.000 izlagača iz više od 180 zemalja.Proteklih dana sajam je najavio povećane mjere sigurnosti u vezi sa zdravstvenim rizicima. Oni uključuju zahtjeve da svi izlagači ispune obrazac o zdravstvenoj deklaraciji. Međutim, sinoć su organizatori objavili planove za otkazivanje manifestacije prema preporukama Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog ministarstva gospodarstva.

Neposredna odluka Messe Berlina uslijedila je nakon što su nadležne zdravstvene vlasti okruga Charlottenburg-Wilmersdorf u Berlinu uvele znatno stroža ograničenja održavanja manifestacije.Među zahtjevima vlasti propisano je da će svaki sudionik morati dokazati Messeu Berlinu da nije iz određenog područja rizika ili da nije bio u kontaktu s osobom ili osobama iz rizičnog područja, naveo je Messe Berlin u izjavi.Organizatori su priznali da to nije moguće usred tako silne žurbe za trodnevnom manifestacijom. 

Messe Berlin je tjednima ranije davao do znanja da će se odluka o održavanju ili otkazivanju velikih događaja donijeti samo na temelju preporuka ili uputa nadležnih stručnjaka.Samo oni posjeduju potrebne informacije i stručna znanja kako bi izvukli prave zaključke. 

Najavljujući odluku, izvršni direktor dr. Christian Göke rekao je: "S više od 10 000 izlagača iz više od 180 zemalja ITB Berlin je iznimno važan za svjetsku turističku industriju. Mi vrlo ozbiljno preuzimamo odgovornost za zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, izlagača i zaposlenika. Teškim srcem sada se moramo suočiti sa otkazivanjem ITB Berlin 2020. " 

Predsjednik nadzornog odbora Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf rekao je: "Niti jednom u 54-godišnjoj povijesti događaja ITB Berlin i Messe Berlin nisu imali sličnu situaciju." "Zahvaljujemo svim izlagačima i partnerima iz cijelog svijeta koji su proteklih nekoliko dana i tjedana stajali uz ITB Berlin. Radujemo se što ćemo nastaviti pouzdan odnos sa našim partnerima na tržištu", izjavio je.Sljedeće izdanje ITB-a  predviđeno je u terminu od 10. do 14. ožujka 2021., dodao je

/TradeArabia News Service/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.