Trump optužuje WHO da je "stvarno uprskao" s koronavirusom

TRUMP

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je oštro napao Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i optužio je da je prebliska Kini i da loše vodi pandemiju koronavirusa."WHO je stvarno uprskao", napisao je na Twitteru predsjednik dok je zemlji više pd 11.000 osoba umrlo od Covida-19.

- Čudno, velikim dijelom ih financiraju Sjedinjene Države, a oni su usredotočeni na Kinu. Pomno ćemo razmotriti tu situaciju, dodao je.

- Srećom, nisam poslušao početne savjete da ostavimo otvorene granice s Kinom. Zašto su dali tako pogrešan savjet? pitao je.
Sjedinjene Države imaju najveći broj zabilježenih slučajeva zaraze Covidom-19.Broj umrlih od bolesti u zemlji se povećava posljednjh dana na više od 1000 dnevno i približava se jezivim rekordima Italije i Španjolske.Utorak je bio dosad najsmrtonosniji dan od izbijanja epidemije u Saveznoj državi New Yorku. Guverner Andrew Cuomo izvijestio je o 731 novom smrtnom slučaju, čime je broj umrlih porastao na 5489.New York ima 138,836 potvrđenih slučajeva zaraze, što ga čini daleko najpogođenijom državom u SAD-u.

 IZVORhttps://vijesti.hrt.hr/601335/trump-optuzuje-who-da-je-stvarno-uprskao-s-koronavirusom

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.