Više od 2,7 milijuna zaraženih, preminulo gotovo 200.000 ljudi

Više od 2,7 milijuna zaraženih, preminulo gotovo 200.000 ljudi

U svijetu je, prema posljednjim podacima, više od 2,7 milijuna zaraženih koronavirusom, a preminulih je gotovo 200.000. Najteže je i dalje u Sjedinjenim Državama gdje je broj mrtvih prešao 50 tisuća. Prema posjednjim podacima, u SAD-u je u posljednja 24 sata gotovo 26 tisuća novozaraženih.

Sve o koronavirusu

Nadaju se da će broj padati - potvrđeno je da virus brže gubi snagu kad je izložen suncu, vrućini i vlazi. Međutim, upzorava čelnik Ureda za znanost i tehonologiju američkog Ministarstva domovinske sigurnosti William Bryan - bilo bi neodgovorno tvrditi da će s dolaskom ljeta virus nestati i da će ljudi jednostavno moći normalno živjeti, kao da se ništa nije događalo.

Podaci američkog Ministarstva rada pokazuju da je u proteklih pet tjedana naknadu za nezaposlene zatražilo rekordnih 26 i pol milijuna ljudi.

Španjolska na rubu snaga

Španjolska, koja i dalje vodi ogorčenu borbu s virusom, na rubu snaga. Nedostaje svega - a ponajviše novca, jer gospodarstvo gotovo da i ne funkcionira. No, liječnici ne odustaju, ne pitaju za plaću, važan im je svaki život.

- Naši su kapaciteti utrostručeni, ali dobra je vijest da u posljednjih nekoliko dana više pacijenata otpuštamo s odjela nego što je novih slučajeva, ravnatelj intenzivne njege Pedro Castro.

Ankara u karanteni, Moskva u prometnoj blokadi

U Turskoj broj novih zaraženih nezaustavljivo raste. Od jutra prešao je 100 tisuća. Ankara ulazi u potpunu karantenu. Ništa neće raditi sljedeća 4 dana.

I Moskva, koja je u prometnoj blokadi, brine se za svoje medicinske djelatnike. Svi oni koji rade u Moskvi, a ondje ne žive, imaju besplatan puni pansion u brojnim praznim hotelima.

Na talijanskom kruzeru usidrenom u Nagasakiju 90 članova posade pozitivno je na Covid-19. Japanski dužnosnici istražuju uzrok zaraze na brodu koji je radi popravka već gotovo tri mjeseca na izoliranom suhom doku.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/608006/vise-od-27-milijuna-zarazenih-preminulo-gotovo-200000-ljudi

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.