Beč ima mrežu servisa za popravke

Beč ima mrežu servisa za popravke

Oko 80 umreženih servisa pouzdano popravlja razne vrste kućanskih aparata. U doba kada većina ljudi svoje vrijeme provodi kod kuće, razni su uređaji u učestaloj ili čak neprestanoj upotrebi. Logična posljedica toga su i češći kvarovi. Tom je problemu u austrijskoj prijestolnici doskočila Bečka mreža servisa za popravke („Reparaturnetzwerk Wien“).

Njezini članovi u svojim radionicama i prodajnim centrima popravljaju sve od telefona, računala, perilica do vodokotlića i radijatora te tako brinu o tome da i u vrijeme izolacije sve funkcionira besprijekorno. Bečanke i Bečani putem jedinstvene telefonske linije ili web-stranice www.reparaturnetzwerk.at mogu zatražiti termin za popravak aparata u poslovnici, a majstori po potrebi dolaze i na kućnu adresu − naravno uz pridržavanje važećih sigurnosnih mjera.

U Mrežu je dosad uključeno oko 80 servisa za popravke. Svatko tko se želi učlaniti mora ispuniti stroge kriterije – dokazati da zna popravljati proizvode raznoraznih proizvođača i da daje prednost popravcima, a ne kupnji. Osim toga, za svoje popravke nikada ne smije naplatiti veću cijenu od one koja je ponuđena u predračunu.

Radi kontrole kvalitete provjerava se jesu li građani zadovoljni popravcima, a za djelatnike servisa organiziraju se razni tečajevi za usavršavanje i razmjenu iskustva. Od toga profitiraju majstori, a u konačnici i korisnici njihovih usluga.

Bečku mrežu servisa za popravke podupiru članica bečkog poglavarstva za zaštitu okoliša, Ulli Sima, kao i bečka gradska poduzeća za zbrinjavanje otpada (MA 48) i zaštitu okoliša (MA 22). Rad Mreže koordinira austrijska organizacija za ekološko savjetovanje „DIE UMWELTBERATUNG“. Njezini savjetnici ističu da su servisi koji sudjeluju u ovom projektu osposobljeni i za najteže vrste popravaka, a samo će u slučaju nepopravljivog oštećenja predložiti kupnju novog uređaja. Na taj se način produljuje rok trajanja, štedi novac, izbjegava nepotrebno stvaranje otpada i time štiti okoliš.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.