Plenković i Pompeo o borbi protiv pandemije COVID-19 te suradnji Hrvatske i SAD-a

Plenković i Pompeo o borbi protiv pandemije COVID-19 te suradnji Hrvatske i SAD-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković telefonski je razgovarao s državnim tajnikom SAD-a Mikeom Pompeom.U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka. Predsjednik Vlade izrazio je sućut državnom tajniku Pompeo zbog velikog broja žrtava pandemije COVID-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih. 
Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Vlade je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je podcrtao da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH. 
Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza, te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.