Veličanstveni vatromet povodom Dana Neovisnosti 4. srpnja osvjetljava noćno nebo u Washingtonu D.C.-u

Veličanstveni vatromet povodom Dana Neovisnosti 4. srpnja osvjetljava noćno nebo u Washingtonu D.C.-u
Vatromet povodom Dana Neovisnosti 4. srpnja 2020. - Washington D.C. Twitter

Eksplozije boja ispunile su noćno nebo u Washington D.C.-u povodom proslave Dana Neovisnosti 4. srpnja - najvažnijeg državnog blagdana kojim se slavi američka povijest i politička tradicija. Vatromet bio je u blizini obeliska George Washingtonu (Washington Monument) smještenom u Nacionalnom Središtu (National Mall) u glavnom gradu SAD-a. 

Američki Dan Neovisnosti jedan je od najvažnijih datuma u modernoj svjetskoj povijesti jer obilježava početak državnog uređenja zasnovanog na razvoju demokracije, liberalnog konstitucionalizma i slobode pojedinca. Deklaracija o neovisnosti je otvorila put i drugima, a Amerika je postala uzor mnogima koji su sanjali život u državi koja poštuje neotuđiva prava pojedinca na slobodu, jednakost i gospodarsko blagostanje.

Usprkos pandemiji koronavirusa, protivljenju brojnih Trumpovih protivnika, otkazanim paradama i svečanostima te potrebi tzv. „društvenog udaljavanja“, Amerikanci su svejedno ponosno proslavili rođendan domovine brojnim vatrometima i događajima u cijeloj zemlji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.