Komunikacijski i medijski izazovi u eri koronavirusa

UN Communications Workshop

Organizirana u partnerstvu s Global NGO Executive Committee, Serija radionica za komunikacije civilnog društva UN-a (the UN Civil Society Communications Workshop Series) sastojat će se od nekoliko radionica koje će se održavati na daljinu od srpnja do rujna ove godine. Srećko Mavrek, hrvatski međunarodni obrazovni stručnjak i naš dopisnik iz New Yorka, sudjelovao je u radionici komunikacija civilnog društva UN-a: Komunikacijski izazovi i mogućnosti u doba COVID-19 prošli četvrtak. Ova radionica bila je organizirana u suradnji s American Counseling Association, International Council of Nurses, Medical Women’s International Association, NGO Committee on Education, Learning and Literacy i Akshar Foundation.

„Prvi dio radionice bavio se alatima i tehnikama učinkovite komunikacije za nevladine organizacije te komunikacijskim izazovima i mogućnostima civilnog društva tijekom ere koronavirusa, kao i nekim suvremenim pitanjima koja se odnose na razlike i diskriminaciju. Sudionici su istraživali ulogu učinkovitih komunikacijskih strategija i izvora. Druga dio radionice bavio se pitanjima komunikacija o složenim globalnim i suvremenim društvenim pitanjima kroz prizmu nejednakost i diskriminacije. Obje radionice usredotočile su se na intersekcionalnost kao glavni uzrok svih razlika i nejednakosti,", rekao je Mavrek.

Iznio je svoje mišljenje o tom pitanju: „Gotovo 30 godina manjkavi teorijski koncept intersekcionalnosti jedna je od standardnih kategorija pretjeranih rasprava o rasi u američkom životu, ali njeni zagovornici ponekad imaju poteškoća sa svojim subjektivnim pristranostima. Politika identiteta, grupna identifikacija i tribalizam nisu doveli do društvenog napretka i uključivosti, već do više podjela ignoriranjem individualizma, karaktera, postignuća i talenata. Daleko važnija pitanja su kako prevladati lažne vijesti i cenzure na društvenim medijima, kako poboljšati građansku kulturu u komunikaciji i kako zaštititi pravo na slobodu govora u eri koronavirusa? "

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.