Hrvatska međunarodna nastavnica primila Nagradu za nastavnika godine

AIS

Dr. Romana Trefil, međunarodna nastavnica njemačkog jezika i pojedinaca & društva u Međunarodnoj školi Atlanta (International School of Atlanta), primila je Nagradu za nastavnika godine (Teacher of the Year Award) za 2020. godinu od web-organizacije Ocijeni moje učitelje (RMT). Dr. Trefil magistrirala je iz njemačke filologije i povijesti, a doktorirala iz njemačke filologije na Sveučilištu u Beču. Prije dolaska u Ameriku 2017. godine predavala je u školama u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

RMT je mjesto za ocjenjivanje na Internetu (www.ratemyteachers.com) na kojem učenici  i studenti mogu ocjenjivati ​​nastavnike i njihove predmete. Od travnja 2010. godine više od 11 milijuna nastavnika ocijenjeno je u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Novom Zelandu i Australiji.

Kako bi obilježio svoju prvu punu školsku godinu koristeći novi i poboljšani sustav ocjenjivanja, RMT je nagradio nastavnike koje su njihovi učenici odabrali među najboljima. Surađujući s obrazovnim psiholozima, učiteljima i samim učenicima, početkom školske 2019. godine RMT je pokrenut sa svježim dizajnom i novom i poboljšanom anketom. Uz to, postupci moderiranja nadograđeni su kako bi komentari bili civilizirani i relevantni, a istovremeno pružali prostor učenicima i studentima da podijele svoja iskustva.

RMT je odlučio proslaviti prekretnicu prepoznavanjem najbolje ocijenjenih nastavnika u svakoj državi ili provinciji. Da bi se uzeo u obzir, nastavnik mora imati prosječnu ukupnu ocjenu iznad 4,0, a da bi pobijedio, mora imati najveći ukupni broj natprosječnih ocjena. Ove je godine ukupno 69 nastavnika u četiri države primilo nagrade: 48 u SAD-u, 11 u Kanadi, 7 u Australiji i 3 na Novom Zelandu. Iskrene čestitke Dr. Romani Trefil na velikom uspjehu!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.