Donald i Melania Trump pozitivni na koronavirus

Donald & Melania

Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu. 

- Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile. Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO, dodao je.

Hope Hicks, savjetnica predsjednika Donalda Trumpa, pozitivna je na koronavirus, potvrdio je predsjednik u intervjuu za Fox News u četvrtak. Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minnesoti.

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a, održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika. Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No, on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove. Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito nema masku i često ocrnjava ljude koji ih nose.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/661308/donald-i-melania-trump-pozitivni-na-koronavirus

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.