Islamska država preuzela odgovornost za teroristički čin u Beču

Islamska država preuzela odgovornost za teroristički čin u Beču

Džihadistička skupina Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za teroristički napad u središtu Beča, a u Švicarskoj su uhićene dvije osobe povezane s tim napadom, objavila je sinoć HINA, a prenio HRT.https://vijesti.hrt.hr/673281/teroristicki-napad-u-becu-potraga-u-tijeku

U IS-ovu priopćenju objavljenom na njegovoj mreži Telegramu navodi se da je "vojnik kalifata" odgovoran za pucnjavu u blizini bečke sinagoge i Opere. U odvojenom tekstu objavljenom uz fotografiju naoružanog napadača, propagandna agencija Amaq govori o "napadu vatrenim oružjem koji je jučer (ponedjeljak) izveo borac Islamske države u Beču". Dvojica mladih Švicaraca, 18-godišnjak i 24-godišnjak, uhićena su u Winterthouru, blizu Zuericha, na sjeveru Švicarske, priopćila je policija.
Dvojicu je u Winterthuru u utorak poslijepodne uhitila jedinica za posebne namjene u suradnji s austrijskim vlastima. Moguću povezanost dvojice uhićenika i glavnog osumnjičenog za napade trenutačno istražuju mjerodavne vlasti, dodaje policija.Protuterorističke mjere pooštrene su u Nizozemskoj i Britaniji.


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.