Trumpovim pristašama koji su sudjelovali u pobuni na Kapitolu prijete uhićenja

Trumpovim pristašama koji su sudjelovali u pobuni na Kapitolu prijete uhićenja

Trumpovim pristašama nije se isplatio "borbeni žar" i sve je više uhićenih. Tako je i s čovjekom fotografiranim s govornicom za vrijeme pobune na Kapitolu. Muškarac, identificiran kao Adam Christian Johnson, 36, priveden je u lokalni zatvor u Pinellas County, Florida, u petak navečer temeljem saveznog naloga,  piše Miami Herald. Johnson je identificiran na društvenim mrežama nakon što je fotografija na kojoj nosi govornicu u rotondi Capitola postala viralna, prema izvještajima lokalnih medija. https://twitter.com/thehill/status/1347953537226072076

On je ujedno objavio i nekoliko objava na društvenim mrežama dijeleći da boravi u Washingtonu, DC, neposredno prije pobune, i uključio je pogrdne komentare o pokretu Black Lives Matter, navodi Miami Herald. FBI je u četvrtak objavio da traga za Johnsonom i drugima koji su sudjelovali u nasilju u srijedu.

Miami Herald izvijestio je da Johnson ima petoro djece i živi sa suprugom u Parrishu u saveznoj državi Fla. Trenutno čeka suđenje, prema evidenciji šerifa okruga PinellasRanije ovog tjedna policija je izvela 52 uhićenja u vezi s neredima na Kapitolu, uključujući četiri zbog nošenja pištolja bez dozvole i jednog zbog posjedovanja zabranjenog oružja. Dvadeset i šest od 52 uhićenja izvršeno je na teritoriji Kapitola.

Ministarstvo pravosuđa najavilo je u petak optužbe protiv 13 osoba u vezi s neredima, uključujući optužbe protiv zasjedajućeg zakonodavca iz Zapadne Virginije i još jednog optuženog za krađu predmeta iz Pelosijevog ureda.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.