Talibani na trgovima objesili tijela otmičara kao upozorenje ostalima

Talibani na trgovima objesili tijela otmičara kao upozorenje ostalima

Talibani su na javnim trgovima objesili tijela četvorice muškaraca tvrdeći da je riječ o otmičarima iz različitih dijelova grada Herata na zapadu Afganistana, doznaje dpa iz nekoliko izvora.

Talibanski zamjenik guvernera pokrajine Mavlavi Šir Ahmad Amar rekao je da su muškarci ubijeni u izravnim sukobima s talibanskim borcima nakon što su oteli trgovca i njegova sina koji su poslije spašeni.

- Njihova su tijela obješena na gradskim trgovima kao primjer ostalima, kako se više nitko ne bi usudio počiniti takav zločin, kazao je Amar.

U videozapisu objavljenom na društvenim mrežama vidi se krvlju natopljeno tijelo jednog muškarca u lancima obješeno za dizalicu na glavnome trgu grada Herata.

Na njemu se vide i stanovnici koji svojim mobilnim telefonima snimaju krvavi prizor.

U vrijeme vladavine talibanskog režima potkraj devedesetih ta je ekstremistička skupina bila poznata po tomu što je zločine kažnjavala javnim bičevanjima, kamenovanjem do smrti i amputiranjem udova.

Prošli mjesec talibani su ponovno preuzeli vlast u Afganistanu.

Otada stanovnici Afganistana i vlade ostalih zemalja prate hoće li militantni islamisti ovaj put vladati umjerenije, no zasad je malo naznaka.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.