Dijelovi države New York pod metar i pol debelim snježnim pokrivačem

Dijelovi države New York pod metar i pol debelim snježnim pokrivačem

Snijeg je zabijelio državu New York, osobito sjeverni i zapadni dio te američke savezne države koji je osvanuo je pod debelim slojem sniježnog prokrivača. Najviše ga je palo južno od grada Buffala - u njegovom predgrađu Orchard Parku nakupilo se čak 168 centimetara snijega koji je paralizirao promet. Američki meteorolozi objašnjavaju da je riječ o posebnom utjecaju na vrijeme izazvanom hladnim vjetrovima iznad toplih Velikih jezera na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Najviše snijega palo je južno od grada Buffala, dok ga sjeverno od grada gotovo da i nije bilo. Nacionalna meteorološka služba izvijestila je da je više od stope snijega palo u jednom danu na mnogim mjestima duž istočnog dijela jezera Erie, pri čemu je u predgrađu Orchard Parka palo 168 inča snijega. Zbog toga su škole zatvorile svoja vrata, kao i stanice Amtraka u Buffalu, Niagara Fallsu i Depewu. Mnogi letovi za i iz međunarodne zračne luke Buffalo Niagara su otkazani.
Izvršni direktor okruga Erie, Mark Poloncarz rekao je na Twitteru da je oluja odgovorna za dva smrtna slučaja povezana sa zatajenjem srca tijekom čišćenja snijega.

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul već je proglasila izvanredno stanje za dijelove zapadnog New Yorka, uključujući okruge istočno od jezera Erie i Ontario. Snijeg je padao i drugdje u regiji Velikih jezera. U jugozapadnom Michiganu, državna policija je rekla da se 20 do 25 vozila sudarilo na autocesti u okrugu Kalamazoo, ali nema izvještaja o ozbiljnim ozljedama.

FOTO: Reuters

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.