Austrijska policija vjeruje da su još dvije osobe zatrpane u lavini kod skijališta Lech-Zürs, spašeno osam osoba

Austrijska policija vjeruje da su još dvije osobe zatrpane u lavini kod skijališta Lech-Zürs, spašeno osam osoba

Lokalne vlasti objavile su da je do sada iz lavine na skijalištu Lech-Zürs spašeno osam osoba. Šest osoba je neozlijeđeno, no dvije osobe su zbog ozljeda prevezene u bolnice u Innsbrucku i Bludenzu. Austrijska policija trenutno vjeruje da su još dvije osobe zatrpane, budući da je na snimci uočeno deset osoba. Spasilački timovi najavili su da će se akcija potrage nastaviti dok se ne uvjere da nema više nikoga pod snijegom, javlja austrijska radiotelevizija ORF. Nadležni također kažu da do sada nisu zaprimili nikakvu dojavu o nestanku osobe. Svi smještajni objekti na tom području obaviješteni su da je potraga u tijeku, a austrijska policija pozvala je javnost na suradnju i prijavu nestalih osoba.

Lavina je krenula oko 15 sati. Nedugo nakon nesreće spasioci su spasili jednu ozlijeđenu osobu. U velikoj akciji potrage i spašavanja sudjeluje 200 spašavatelja koji si pomažu lavinskim psima i sondama. Tijekom dana u spašavanju su sudjelovali i helikopteri, javlja austrijska radiotelevizija ORF.

Spasioci u Austriji pred kraj tjedna upozorili su na krhkost snježnog pokrivača pri otopljenju i na veliku opasnost od lavina u regijama Predarla i Tirol. Posljednjih godina lavine u Austriji uzrokovale su u prosjeku dvadeset smrtnih slučajeva godišnje.

foto akcija spašavanja, REUTERS

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.