Predsjednik Vlade Plenković na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu

Predsjednik Vlade Plenković na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu
U svijetu pogođenom višestrukim krizama, 2022. je zbog ruske invazije na Ukrajinu bila najkritičnija, ali je u svijetu i Hrvatskoj prebrođena prilično dobro, naročito što se tiče energetike, rekao je premijer Andrej Plenković na sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, od 18. do 20. siječnja,a s njime je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.
 
Tijekom boravka u Davosu premijer Plenković sudjelovat će u nekoliko rasprava, a održat će i niz sastanaka s državnicima, gospodarstvenicima i čelnicima međunarodnih organizacija koji također sudjeluju na Godišnjem sastanku. 
Po dolasku u Davos premijer Plenković je sudjelovao na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: "Kako ponovo pokrenuti globalnu suradnju", a zatim i na okruglom stolu IGWEL-a na kojem će se raspravljati o novoj energetskoj realnosti.  
U četvrtak će predsjednik Vlade sudjelovati na sastanku "Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu", a nešto kasnije u raspravi na temu "Pronalazak novog europskog rasta", zajedno s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde, predsjednikom Vlade Nizozemske Markom Rutteom te izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom.
 Evo njegovih objava na twitteru.
Na radnoj večeri #wef23 na temu europskog vodstva u fragmentiranom svijetu govorimo o posljedicama ruske agresije na #Ukraine, energetskoj tranziciji te važnosti europskog jedinstva u odgovoru na globalne izazove. Ulaskom u #Schengen i #Eurozone  je danas dio najužeg kruga
Susreti s izvršnom potpredsjednicom za globalnu franšizu cjepiva i imunološke terapije @Astrazeneca Iskrom Reić i direktorom međunarodnih tržišta Royal Philips Edwinom Paalvastom. #wef23
 
Tijekom #wef23 Davos s predsjednikom Vlade Kosova @albinkurti i predsjednikom Vlade Crne Gore @DritanAbazovic
razgovarao sam o situaciji u susjedstvu. Podupiremo europski i reformski put Kosova i Crne Gore te nastavljamo graditi bilateralne odnose. 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.