Anvar Azimov, Putin će doći u Hrvatsku ali ne ove godine

Anvar Azimov, Putin će doći u Hrvatsku ali ne ove godine

Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj u utorak je u Zagrebu rekao da je zadovoljan
postignutom nagodbom između Agrokora i njegovih vjerovnika, među kojima su dvije velike ruske banke.
Azimov je rekao da će ruski predsjednik Vladimir Putin prije ili kasnije doći u posjet Hrvatskoj ali taj posjet mora biti dobro pripremljen.  Mora imati dobar sadržaj. Ne vjerujem da će to biti ove godine, možda iduće.

 

Azimov zadovoljan nacertom nagodbe s Agrokorom

Prema prijedlogu nagodbe koji bi danas trebao biti potpisan, pojedinačno najveći vlasnički udio u novom Agrokoru imale bi dvije ruske banke, Sberbank i VTB, između 30 i 46 posto, kazali su jučer neki od čelnika stranaka vladajuće koalicije nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem im je izvanredna uprava Agrokora predstavila nacrt prijedloga nagodbe.

"Uvijek sam bio za to da se nađe obostrano prihvatljiva formula i nadam se da će ovo što smo dogovorili učvrstiti stabilnost Agrokora ", kazao je Azimov novinarima. "Općenito, ja sam kao veleposlanik zadovoljan bilateralnom suradnjom, unatoč usponima i padovima strana u tom procesu", rekao je.

Naglasio je i kako je ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio poziv hrvatske kolegice Kolinde Grabar-Kitarović da službeno posjeti Hrvatsku, ali ne misli da će se to realizirati ove godine.

"Putin će doći prije ili kasnije, ali taj posjet mora biti dobro pripremljen.  Mora imati dobar sadržaj. Ne vjerujem da će to biti ove godine, možda iduće", rekao je Azimov, dodavši kako Rusija cijeni ulogu Grabar-Kitarović u unapređenju odnosa dviju zemalja.

Azimov je najavio, među ostalim, hrvatsko-ruski poslovni forum ove godine, kao i sastanak međuvladine komisije te otvorenje ruskog kulturnog centra u Hrvatskoj iduće godine.

Azimov i Jandroković - intenziviranje gospodarske i kulturne suradnje

Ruskog veleposlanika primio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Razgovarali su o bilateralnim pitanjima pri čemu je istaknuta važnost parlamentarne suradnje dviju država.

Bilo je riječi i o mogućim budućim susretima te je u tom kontekstu Azimov pozvao Jandrokovića na sudjelovanje na Međunarodnom gospodarskom forumu koji će se potkraj svibnja održati u Sankt-Peterburgu te na Međunarodni forum za razvoj parlamentarizma početkom lipnja u Moskvi, priopćeno je iz Sabora.

Iskazana je i obostrana želja za intenziviranjem gospodarske i kulturne suradnje te je veleposlanik Azimov najavio otvorenje izložbe "Katarina Velika, carica svih Rusa" ruskog Državnog muzeja Ermitaž ovoga tjedna u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.