Kina će u 2018. lansirati još 11 BeiDou-3 satelita

satelit kina

Kina će u 2018. lansirati još 11 BeiDou-3 satelita,objavljeno je na fb stranici Croatian service, China radio International.

Kina će do kraja 2018. lansirati još 11 BeiDou-3 satelita. Navedeni sateliti će se pridružiti domaćem BeiDou navigacijskom satelitskom sustavu (BDS), rekao je službenik tijekom akademske konferencije koja se održala u srijedu.

Kina je već lansirala osam BeiDou-3 satelita. Sateliti će do kraja godine državama i regijama duž Pojasa i puta pružati inicijalnu uslugu, rekao je Wang Li, predsjednik Odbora za kineski satelitski navigacijski sustav.

Tijekom govora koji je održao na Devetoj kineskoj konferenciji o satelitskoj navigaciji koja se održala u Harbinu, glavnom gradu sjeveroistočne kineske pokrajine Heilongjiang, Wang je rekao kako se sustav BeiDou kreće prema tome da postane globalni pružatelj usluga nakon što je počeo pružati stabilne i pouzdane informacije za klijente koji se nalaze u azijsko-pacifičkoj regiji.

Kine je u studenom 2017. koristeći raketni nosač lansirala prva dva satetlia BeiDou-3 paralelno s tim kako se sustav BeiDou koji je u potpunosti razvijen u Kini počeo širiti u globalnu mrežu.

Ime je dobio prema kineskoj riječi za sazviježđe Veliki medvjed i formalno je iniciran 1994. godine. Krajem 2000. formalno je počeo Kini pružati usluge, a krajem 2012. Azijsko-pacifičkoj regiji.

Do 2020., kada sustav počne pružati svoje usluge diljem svijeta, imat će više od 30 satelita.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.