Penthouse bivše države u NY prodan za 12 mil. dolara

penthouse

 

Penthouse na njujorškoj Park Aveniji, nekadašnja rezidencija jugoslavenskog veleposlanika pri UN-u, prodan je za 12 milijuna dolara u gotovini, potvrdio njujorški trgovac nekretninama Tristan Harper.


Predstavnici pet država nasljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše države, kupljenog 1975. na jednoj od najprestižnijih njujorških adresa za 100 tisuća dolara, također u gotovini.

Prodaja je morala dobiti zeleno svjetlo svake od država nasljednica, američkog State Departmenta i uprave zgrade u kojoj se stan nalazi. 

Rezidencija, u kojoj je redovito kada bi dolazio na skupštine UN-a boravio   jugoslavenski predsjednik Tito te održavao bogat društveni život, ima 13 soba, četiri spavaonice, četiri terase i tri kamina. No, stan je u lošem stanju i novi će vlasnik morati mnogo investirati u obnovu. 

Kupac je iz New Yorka, dolazi iz svijeta financija.

Njujorška agencija Douglas Elliman Real Estate radi i na prodaji preostalih nekretnina koje su bile u vlasništvu bivše države u New Yorku, Bernu, Bonnu i Tokiju.Autor: B.S./HRT

 

 
    

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.