Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Münchenu

PREMIJER U MUNCHENU

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Münchenu u posjetu Slobodnoj Državi Bavarskoj, gdje se sastao s predsjednikom Vlade Markusom Söderom. Sastanku je prisustvovala i državna ministrica za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo Michaela Kaniber.Razgovarali su o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Bavarske, koja bilježi kontinuirani rast. U 2017. godini gospodarska je razmjena premašila milijardu eura, a 1,2 milijuna turista iz Bavarske posjetilo je Hrvatsku prošle godine, što je 40 posto ukupnog broja njemačkih turista koji posjećuju Hrvatsku.

 Razgovarali su o budućnosti Europske unije i suradnji na području sigurnosti, obrane i migracija. U tom je kontekstu predsjednik Vlade istaknuo kako se Hrvatska sprema za ulazak u Schengenski prostor i čuvanje vanjske granice Europske unije.Premijer Andrej Plenković susret s bavarskim kolegom ocijenio je odličnim te podsjetio kako suradnja na političkoj, gospodarskoj i sektorskoj razini postoji već 45 godina kroz Stalnu hrvatsko-bavarsku komisiju.

 Kazao je da je predsjednika Vlade Bavarske Markusa Södera ovom prigodom pozvao u posjet Hrvatskoj i izrazio uvjerenje da će se konstruktivna suradnja na nizu područja između Hrvatske i Bavarske još produbiti.Ministrica Michaela Kaniber, podrijetlom iz Hrvatske, izrazila je zadovoljstvo sastankom. „Moram reći da sam jako radosna što moja zemlja Hrvatska napreduje“, poručila je.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.