Ministrica Pejčinović Burić na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

pejčinović burić

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u ponedjeljak, 25. lipnja, na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Strasbourgu.

Ministrica je pred parlamentarnim izaslanstvima država članica Vijeća Europe predstavila program i aktivnosti hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe te u svojstvu predsjedavajuće izvijestila o aktualnostima u okviru Odbora ministara i odgovarala na pitanja parlamentarnih zastupnika.Tijekom boravka u Strasbourgu, ministrica Pejčinović Burić održala je niz sastanaka u različitim formatima, prilikom kojih se raspravljalo o mogućoj reformi Vijeća Europe te temama na dnevnom redu Parlamentarne skupštine. Ovom prigodom izražena je spremnost Hrvatske da svojim angažmanom u svojstvu predsjedateljice pridonese dijalogu s ciljem rješavanja otvorenih pitanja.

Ministrica Pejčinović Burić je održala sastanak i s novoizabranom predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Lilianom Maury-Pasquier te s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom, s kojim je razgovarala o ključnim pitanjima vezanim za rješavanje aktualnih izazova i budućeg djelovanja Vijeća Europe.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.