Papa poručio mladima - Upotrebljavajte društvene mreže, ali nemojte ostati u virtualnom svijetu

Papa poručio mladima - Upotrebljavajte društvene mreže, ali nemojte ostati u virtualnom svijetu

Papa Franjo odgovorio je na pismo sudionika biskupijskog susreta u Rumunjskoj, pozivajući mlade da hrabro i kreativno prenose vrijednosti „koje izgrađuju“ na internetu, ali da pritom ne postanu „robovi mobitela“. Iziđi u svijet, „pogledaj braću i sestre u oči“, rekao je Sveti Otac

 „Budite nositelji nade i graditelji mostova, koristeći svaki raspoloživi alat za sijanje dobrote i ljubavi u svijetu“, napisao je papa Franjo mladim Rumunjima iz biskupije Iasi, odgovarajući na njihovo pismo koje mu je sredinom svibnja upućeno preko kardinala Pietra Parolina.

Državni tajnik sudjelovao je na biskupijskom susretu mladih u Iasiju 18. i 19. svibnja na poziv biskupa Iosifa Păuleța. U svojoj poruci Papa je potaknuo mlade da upotrebljavaju društvene mreže „hrabro i kreativno, prenoseći vrijednosti koje izgrađuju: prijateljstvo, mir, dijalog između etničkih skupina i kultura, obitelj i kršćanske vrijednosti“. Također, Sveti Otac ih je potaknuo da se čuvaju kako ne bi postali robovi mobilnoga telefona i kako ne bi ostali zaglavljeni u virtualnom svijetu, nauštrb stvarnoga života.

Pravo bogatstvo leži u izravnim i iskrenim odnosima

 „Idite u svijet, upoznajte ljude, slušajte njihove priče, pogledajte svoju braću i sestre u oči. Pravo bogatstvo leži u ljudskim odnosima koji se doživljavaju svaki dan, u izravnom i iskrenom kontaktu“, poručio je. Nadalje, Papa ih je pozvao da sudjeluju na nacionalnom susretu mladih koji će se održati u rujnu u okrugu Brasov.

„Bit će to dragocjena prilika za zajednički rast u vjeri te za razmjenu iskustava i jačanje vašeg kršćanskog puta”, istaknuo je. „Ne zaboravite moliti za mene”, zamolio ih je papa Franjo na kraju, istaknuvši: „Vaša duhovna potpora neprocjenjiv je dar koji mi pomaže služiti Crkvi i čovječanstvu“. 

(Vatican News - hk) 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.