Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Kini

Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Kini

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji HGK i predvođeno predsjednikom HGK Lukom Burilovićem posjetit će Šangaj od 4. do 9. studenog.

U sklopu posjeta održat će se gospodarski forum, uz individualne sastanke hrvatskih i kineskih tvrtki, te organizirani posjet prvome Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (China International Import Expo). Cilj sajma je pružiti nove mogućnosti zemljama širom svijeta za proširenje izvoza u Kinu te stvoriti platformu za suradnju država i tvrtki koje se bave međunarodnom trgovinom i razmjenjuju poslovne prilike.

„Kineski investitori već duži niz godina pokazuju interes za ulaganja u Hrvatsku i to primarno u logističko transportnom sektoru jer su prepoznali naš vrlo dobar geostrateški položaj. Najviše prostora za daljnji rast suradnje vidim u plasiranju visokokvalitetnih hrvatskih proizvoda na kinesko tržište, prvenstveno prehrambenih“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Kao jedno od vodećih svjetskih gospodarstava, Kina nudi brojne mogućnosti stranim tvrtkama pa tako i hrvatskim poduzetnicima. Hrvatska gospodarska komora osnovala je prije godinu dana Predstavništvo u Šangaju kako bi omogućila snažniju institucionalnu podršku hrvatskim tvrtkama pri nastupu na kineskome tržištu, u sklopu kojega će se i tijekom posjeta gospodarskoga izaslanstva otvoriti i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice s ciljem jačanja aktivnosti promocije i povezivanja s Kinom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.