Jedna osoba mrtva i nekoliko ozlijeđenih u napadima bombaša samoubojica u Tunisu

Jedna osoba mrtva i nekoliko ozlijeđenih u napadima bombaša samoubojica u Tunisu

Dvoje bombaša samoubojica raznijelo se u dva različita napada na policiju u tuniskom glavnom gradu, ubivši pritom jednog policajca i ranivši nekoliko drugih ljudi, rekla je vlada.

Za sada se ne zna tko stoji iza napada, koji se dogodio nekoliko mjeseci prije izbora u srcu turističke sezone. Tunis se nada da će ove godine imati rekordan broj posjetitelja.

- Policijska ophodnja u ulici Charles de Gaulle u centru Tunisa, bila je prva meta. Jedan je policajac ubijen, a najmanje još jedan policajac ranjen je, kao i troje civila. Ubrzo nakon prvog napada, drugi se napadač raznio u blizini policijske postaje u četvrti Al-Qarjani. Četvero je osoba ranjeno, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Teško naoružani policajci ogradili su mjesta napada.

Tunis se, od ustanka kojim je zbačen autokrat Zine Abidine Ben Ali 2011., bori s militantima koji djeluju u zabačenim područjima u blizini granice s Alžirom.
Visoka nezaposlenost također je izazvala prosvjede posljednjih godina.

Prošlog se listopada žena  raznijela u centru Tunisa, ranivši pritom 15 osoba uključujući 10 policajaca. Taj je napad bio prvi veći napad od 2015., kada je više desetaka ljudi ubijeno u napadima militanata na muzej u Tunisu, plažu u Susi i predsjedničku gardu u glavnom gradu, kada je ubijeno 12 osoba. Tada je Islamska država preuzela odgovornost za napade.

Ti su napadi prestrašili turiste i investitore pogoršavši tako gospodarsku krizu.
Sigurnost je osnažena nakon što su vlasti uvele izvanredno stanje u studenom 2015.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/523708/jedna-osoba-mrtva-i-nekoliko-ozlijeenih-u-napadima-bombasa-samoubojica-u-tunisu

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.