Dvojica poginulih i dvojica ozlijeđenih na brodu AP Dubrava

Dvojica poginulih i dvojica ozlijeđenih na brodu AP Dubrava

Atlantska plovidba izvijestila je u četvrtak da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava na kojem se u srijedu poslijepodne dogodio nesretan slučaj tijekom ispiranja tanka, pri čemu su dvojica članova posade poginula, a još dvojica ozlijeđena.

- Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim utvrdio je smrt dvojice članova posade, dok su druga dvojica ozlijeđenih helikopterom prevezena na kopno radi promatranja njihova stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu zbog stresnog stanja, izvijestila je Atlantska plovidba.

Tvrtka je pritom demantirala dezinformacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima da se nesreća na brodu AP Dubrava nije dogodila zbog eksplozija, ističući da se, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj zbio tijekom radnih aktivnosti, konkretno rada na ispiranju tanka.
Analizu događaja i konkretne uzroke utvrdit će mjerodavna tijela Maršalovih otoka pod čijom zastavom brod plovi, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubaro u Brazilu.

Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će liječnik, izvijestila je Atlantska plovidba, dodajući da do objave nalaza navedenih institucija ne mogu objavljivati nikakve pretpostavke.

- Obitelji svih članova posade obaviještene su o događaju, osigurali smo svu pomoć zapovjedniku i posadi broda nakon dolaska u Tubarao te dodatno u Brazil uputili zaposlenika Glavnog ureda kao potporu, kažu u Atlantskoj plovidbi.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/528869/ozlijeena-cetiri-pomorca-na-brodu-ap-dubrava

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.