Pucnjava na festivalu u Kaliforniji, ima žrtava

Kalifornija, Pucnjava

U pucnjavi koja se jučer dogodila na festivalu u Gilroyju, u Kaliforniji, južno od San Francisca, četiri osobe, među kojima i napadač, ubijene su prilikom pucnjave na festivalu češnjaka Dion Bracco.

Još je 15 osoba ozlijeđeno, među kojima neki vatrenim oružjem, na Gilroy garlic festivalu, trodnevnom događaju koji se odvija svake godine.

- Nevjerojatno je tužno i obeshrabrujuće da događaj koji donosi toliko dobra zajednici mora pretrpjeti takvu tragediju, rekao je načelnik Scot Smithee na konferenciji za novinare. 

Prema policijskim saznanjima napadač se, kako se čini,  provukao kroz ogradu i možda je imao pomagača. Policija je reagirala odmah na njegov napad i ustrijelila ga a sad traga za njegovim pomagačem. 

- Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu češnjaka, objavila je tamošnja policija na Twitteru.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

- Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo, rekla je Contreras, prenosi NBC News.

- Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroyju, moje misli su uz ozlijeđene u ovom bezumnom nasilju, objavila je na Twitteru kalifornijska sentorica Kamala Harris, koja se natječe za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/531404/pucnjava-na-festivalu-u-kaliforniji-ima-zrtava

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.