Reformisti tvrde da Vlada HDZ-a i HNS-a opstruira projekt pruge Čakovec - Zagreb

čačić

- Prije dvije godine predsjednik Reformista Radimir Čačić pokrenuo je inicijativu za izgradnju pruge Čakovec – Zagreb, a ovoj su se inicijativi pridružili i drugi župani sjeverozapadne Hrvatske. Pruga u komunikaciju sa Zagrebom dovodi Krapinu, Lepoglavu, Varaždin i Čakovec. Tako bi vožnja od Krapine do Zagreba trajala 20-ak minuta, Lepoglave 25 minuta, Varaždina 40, Čakovca 45 minuta.

Provedba ovog projekta dugoročno utječe na sve aspekte života, jer sada vlakom iz Zagreba do Varaždina treba dva i pol sata, a ovdje govorimo o četrdesetak minuta, što je četiri puta kraći put. Sjeverozapad Hrvatske sa Zagrebom čini jednu veliku urbanu regiju u europskim razmjerima i time s metropolom ujedinjujemo ono najbolje što ta regija može dati, poput razmjene kvalitetne radne snage, razvoja sveučilišta i veleučilišta, te bolje zdravstvene skrbi za naše građane.

Nažalost usprkos podršci građana i struke ove dvije godine od pokretanja projekta kasni se godinu i pol. Naime, nakon što je ovaj projekt uvršten u konačni tekst Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2030. godine, potpisani su ugovori za projektiranje i dobiven je novac iz EU, sve je stalo.

Nakon svega potpuno je jasno kako je projekt opstruiran i kako se samo glumi da se na njemu radi.Pri tome se ne vodi računa o interesima građana i poboljšanju njihove kvalitete života nego se samo skupljaju jeftini politički poeni, a ministri sa područja sjeverozapada nisu učinili ništa da pomognu.

Jasno je i da ako u Vladi nemaš utjecaj o kojem ovise ministarske fotelje nećeš dobiti ništa. Na predstojećim parlamentarnim izborima neće pobijediti niti HDZ niti SDP, a interesi Istre će kao i uvijek do sada biti zaštićeni s tri zastupnika.  Isti put moramo pratiti i mi na sjeverozapadu, jer ako sami ne shvatimo što su naši interesi i kako ih braniti, nema razloga da se žalimo na to što ih drugi ne shvaćaju.

Građani moraju osvijestiti kako svi mi, Varaždinci, Zagorci i Međimurci, imamo potpuno iste interese i da će učešće Škore u vlasti desne koalicije dodatno pojačati utjecaj Slavonije i potpuno nas izbaciti i iz ove minimalne podrške centralne vlasti, a isto tako i dalmatinske opcije Pametnog iz Splita i Stranke s imenom i prezimenom iz Omiša, Vrgorca i slično, sasvim sigurno neće zastupati interese sjevera - priopćili su Čačićevi Reformisti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.