Nakon devet godina u stečaju, TŽV Gredelj je uz nove vlasnike, slovačku Tatravagonku na putu oporavka

Nakon devet godina u stečaju, TŽV Gredelj je uz nove vlasnike, slovačku Tatravagonku na putu oporavka
Nakon devet godina u stečaju, TŽV Gredelj je uz nove vlasnike, slovačku Tatravagonku, na putu održivog poslovanja! Čestitam na memorandumu o 10-godišnjoj suradnji s austrijskim Innofreight u vrijednosti od 2 milijarde €. Uz postojećih 400, otvorit će se još 600 radnih mjesta. - Napisao je na tvitteru  premijer Andrej Plenković nakon današnjeg posjeta toj tvrtki.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je potpisivanju Memoranduma o razumijevanju o desetogodišnjoj suradnji Tvornice željezničkih vozila Gredelj i austrijske tvrtke Innofreight, u Tvornici željezničkih vozila Gredelj , gdje su osim njega bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.
Premijer je naglasio da je današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Tatravagonke, Budamara i austrijskog Innofreighta sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura, koji će osigurati dugoročnu održivost rada kroz deset godina. Dodao je da će proizvodnja dvostrukih vagona za prijevoz kontejnera osigurati radna mjesta i bit će veliki doprinos hrvatskome izvozu.
 
Zahvalio je ministrima Butkoviću i Ćoriću te svima koji su bili uključeni u ovaj posao, posebno vodstvu Tatravagonke i Budamara koji su, kako je rekao, tako brzo nakon preuzimanja kompanije sklopili ovakav posao koji znači dugoročnu održivost i korist za hrvatsko gospodarstvo i hrvatski izvoz.  

 foto: PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.