Hrvatski gigant „Pivac“ završiti će pogon u Ljubuškom do kraja godine

Hrvatski gigant „Pivac“ završiti će pogon u Ljubuškom do kraja godine

Mesna industrija Pivac do kraja ove godine planira završiti radove u Ljubuškom u BiH, gdje se na više od 20.000 kvadrata gradi kompleks koji će obuhvatiti proizvodne pogone za obradu i preradu mesa te zaposliti oko pedeset radnika.

Grupa Pivac, u čijem su sustavu Mesna industrija Braća Pivac, PPK karlovačka mesna industrija, Mesna industrija Vajda i Kraš, svrstava se i u sam vrh hrvatske prehrambene industrije.

U pandemijskom razdoblju ta je Grupa koja zapošljava preko 2.000 ljudi povećala proizvodne kapacitete te ostvarila rast prodaje.

– Nalazimo se u vrlo neizvjesnim vremenima i dosadašnja su iskustva pokazala da je nezahvalno donositi prognoze. Međutim, nadamo se da će 2022. godina konačno donijeti smirivanje pandemije. Nadamo se da ćemo u ovoj godini svjedočiti pozitivnom raspletu situacije po pitanju Covida-19 – kaže Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, čije je sjedište u Vrgorcu.

Kompanija Mesna industrija Braća Pivac najveći je pojedinačni dioničar u Krašu, među deset najvećih su dioničara Podravke, a posjeduju i značajan udjel u Hotelima Makarska.

Usprkos svim neizvjesnostima i otegotnim faktorima, Grupa Pivac čvrsto ostaje pri svojoj namjeri da u idućih nekoliko godina nastavi ulagati u nove tehnologije, strojeve i opremu, širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta te u zelenu transformaciju koja će im omogućiti energetsku samodostatnost.

Krajem ove godine očekuje se završetak druge faze velikog pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina Ravča 2 čija je ukupna vrijednost 25 milijuna eura, a sufinanciran je europskim sredstvima, prenosi Jabuka TV.

Naime, odmah po puštanju u rad pogona za proizvodnju Dalmatinskog pršuta i ostalih trajnih suhomesnatih proizvoda, 2020. je neposredno uz pršutanu započela gradnju tog novog pogona koji se prostire na više od 15 tisuća četvornih metara.

Grupa Pivac svoje proizvode plasira na tržišta Njemačke, Slovenije, Bugarske, Poljske, Švedske, Rumunije, Austrije, Belgije i ostalih zemalja EU, a značajne rezultate bilježi i na tržištu Srbije te ostalih trećih zemalja.
Izvor: Biznisinfo.ba

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.