Odazovite se na poduzetnički susret - Dan Slovenije u Hrvatskoj 5. svibnja u Zaprešiću

Odazovite se na poduzetnički susret - Dan Slovenije u Hrvatskoj 5. svibnja u Zaprešiću

Odazovite se na poduzetnički susret Dan Slovenije u Hrvatskoj 5. svibnja u Zaprešiću. Zajedničkim snagama u prevladavanje posljedica koje su korona kriza, ratni sukob u Ukrajini, te rastuća inflacija ostavili na gospodarstva obiju država.

Velebno povijesno imanje bana Josipa Jelačića u Zaprešiću ugostit će 05. svibnja ove godine na Danu Slovenije u Hrvatskoj od 10 do 14 sati više od 200 poduzentica i poduzetnika, kao i svih onih koji to žele biti iz svih krajeva Slovenije i Hrvatske, a s ciljem da u uvjetima koji nas poslovno i egzistencijalno okružuju iznađemo najkvalitetnija rješenja za uspješnu prodaju, odnose s klijentima, plasman proizvoda i usluga, te primarno poslovno preživljavanje i učinkovit tržišni opstanak...

Prvi je to bilateralni poslovno – poduzetnički događaj kojega organizira Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku u suradnji s Gradom Zaprešićem, koji ne samo da je pogranični grad s našim slovenskim susjedom, nego je i gradonačelnik Željko Turk predsjednik Zajednice gradova Hrvatske. Grad Zaprešić, već je od ranije nositelj titule Grad prijatelj ženskog poduzetništva koju je primio upravo od Ženskog poduzetničkog centra, sada spreman u ulozi domaćina slovensko – hrvatskog poduzetničkog susreta.

Gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1 posto BDP-a Europske Unije (podaci slovensko Veleposlanstvo u RH od 2020 godine) čime više nego zorno pokazujemo kako tek zajedno i u međusobnoj suradnji možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate.  U svjetlu korone i ukrajinske krize, kao i posljedica koje je ostavila i ostavlja na slovensko i hrvatsko gospodarstvo pripremamo u suradnji s našim partnerima obiju država ovu manifestaciju kako bi inicirali nove bilateralne aktivnosti ili pak ojačali postojeće. Vrijeme je prilagodbe i kreativnih rješenja, što je poduzetništvu, obiju država uvijek bilo “srednje ime“, a našoj poslovnoj zajednici (nekoć stvorenoj i kroz Ženski poduzetnički centar) lajt motiv za iniciranje aktivnosti i događanja cijeli niz godina od osnutka – izjavila je u povodu ovog velikog bilateralnog događaja njegova inicijatorica Sanela Dropulić, idejna začetnica i direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku www.osjetihrvatsku.hr, koja se specijalizirala za poduzetništvo i socijološke odnose.

Želja nam je ovakvim skupovima otvoriti našim poduzetnicima novo tržište, potaknuti bolju suradnju hrvatskih i slovenskih poduzetnika koji bi mogli zajedno kvalitetnije konkurirati na velikom europskom tržištu. Slovenski poduzetnici svakako mogu iznijeti i svoja iskustva prelaska na euro što hrvatske poduzetnike uskoro očekuje. U trenutnim neizvjesnim okolnostima, osobito u gospodarskom smislu, bolja razmjena roba, usluga, ali i iskustava, može znatno unaprijediti poslovanje brojnih malih poduzetnika s obiju strana granice. Stoga se nadam da će ovaj skup našim poduzetnicima otvoriti neka nova vrata te da će ovo biti prvi korak u gradnji hrvatsko-slovenske suradnje i razmjene, jer ipak smo zajedno jači. Dobro došli u Zaprešić – iskazao je dobrodošlicu svima na Dan Slovenije u Hrvatskoj 05. 05. i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

 

Na Danu Slovenije u Hrvatskoj premijerno će se izvan granica Slovenije predstavit unikatna i iznimno kreativna Anima collection iz Ljubljane. Djelo je to i umjetnina idejnog začetnika Vasje Zupančiča, poduzetnika iz Ljubljane koja osvaja kupce diljem Slovenije zahvaljujući i zajedničkom radu sa sinom Gašperom, kreativnim direktorom ovog inspirativnog poslovnog projekta i kolekcije.

Želimo doći na tržište Hrvatske jer je razumljivo da kao susjedi budemo upućeni jedni na druge zbog međusobne blizine i naravno male udaljenosti jednih od drugih. Svakako nam je poznata i turistička djelatnost Hrvatske, ali i očuvana priroda koju imaju obje države, jer naša Anima kolekcija dolazi do izražaja upravo u takvim sredinama. Smatramo da je dolazak na hrvatsko tržiše za nas lakši i zbog jednostavnosti komunikacije, međusobnog razumijevanja, poznavanja te prije svega velike volje na oba tržišta da međusobno poslujemo. Jer susjedi međusobno jedni drugima prvi priskaču i pomažu stoga vjerujem da ćemo i u Hrvatskoj također s Anima kolekcijom imati poslovne partnere, suradnje i klijente. Smatram da Hrvatska ima odličnu poslovno poduzetničku atmosferu koja će i nama ići na ruku da se što više povežemo i da zajednički radimo. Mi imamo bliskost susjeda, ne treba se izolirati svatko za sebe nego trebamo surađivati, zajedno stvarati nove prilike i uvjete da razmjenjujemo ideje i iskustva, pomažemo jedni drugima i razvijamo se na poduzetničkom planu. Tu nema nas i vas, tu trebamo biti mi – za što jednostavniji i manje bolan izlazak iz krize koju je izazvala korona, rusko – ukrajinski sukob, ali i rastuća inflacija i teško gospodarsko stanje – poziva poduzetnik i idejni začetnik i kreator Anima kolekcije Vasja Zupančič iz Ljubljane.

Njegovo mišljenje dijeli i Laura Gergelj iz Osijeka, koja će na Danu Slovenije u Hrvatskoj održati i predavanje na temu ulaska Lijepe naše u euro zonu s prvim danom iduće godine.

Motivacija je vrlo jasna – osnažiti moj poduzetnički položaj i na slovenskom tržištu, ali i steći još više iskustva kroz poslovanje s kolegama iz Slovenije radi novih zajedničkih aktivnosti, klijenata te iskustava. Moja tvrtka već je međunarodnog poduzetničkog djelovanja, a uvijek treba prihvatiti i unaprijediti nove prigode, što ovo svakako poslovno gledajući jeste. Radujem se novim počecima suradnje koji nas čekaju, posebice nakon korone i svega što nam se izdogađalo. Sada je vrijeme za djelovanje, a ja ću sigurno djelovati kroz Dan Slovenije u Hrvatskoj i moje predavanje o izazovima i iskustvima uvođanja eura – naglasila je poduzetnica iz Osijeka Laura Gergelj.

 

Među prvima dolazak u Zaprešić potvrdila je i Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog centra Vrelec Rogaška Slatina, ističući kako upravo u instituciji kojoj je na čelu ne prestaju aktivnosti izgradnje mreže organizacija koje pomažu poduzetnicima na ostvarivanju ciljeva, kako u Sloveniji tako i u inozemstvu.

Hrvatska je važan gospodarski partner Slovenije jer je lani robna razmjena iznosila gotovo 5,5 milijardi eura. Tvrtke uključene u naš inkubator osnovale su i svoje tvrtke u Hrvatskoj. Zato se nastojimo povezati na različitim razinama: kroz slovensko veleposlanstvo, pravna, financijska i porezna područja, kao i kroz organizacije koje podržavaju poduzetništvo i posebno kroz događaje kao sto je Dan Slovenije u Hrvatskoj.  Ovaj susret je nova prilika za stvaranje poslovnih veza, razmjenu mišljenja i povezivanje poduzetnika iz obje zemlje. Radujemo se takvom uzvratnom susretu u Sloveniji, vjerujem do kraja ove godine već – kazala je Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog centra Vrelec Rogaška Slatina.

Uspjehu se nada i Davor Kovačić, poduzetnik iz Zagreba, inovator i kreator branda Lala - prve hrvatske ležaljke za otvorene i zatvorene wellness, spa i turističke namjene.

Slovenija i Hrvatska su države iznimno okrenute turizmu. S druge strane moja ležaljka Lala je premium proizvod iznimne kvalitete i ekoloških standarda koji je namijenjen objektima koje u svojoj turističkoj ponudi imaju pristup moru, rijekama, jezerima ili pak bazenima otvorenog i zatvorenog tipa. Stoga je sasvim logičan slijed da se i pojavim na Danu Slovenije u Hrvatskoj, te vjerujem da ću pronaći slovenske partnere za zajednički rad – jasan je inovator Davor Kovačić, idejni kreator prve premium hrvatske ležaljke Lala.

 

Uspješna slovneska poduzetnica Katarina Hohnjec, direktorica i vlasnica tvrtke Hoby les, d.o.o. Škofja vas, održat će i predavanje na temu poslovanja u obje države.

 Hrvatsko tržište za nas je uvijek bilo poslovno uspješna okolina. Naime zbog blizine granice velik postotak kupaca u našim trgovinama, koji su specijalizirani za stolare i kućne majstore, dolazi iz Hrvatske, posebice iz Zagorja. Naša druga djelatnost je izrada namještaja po mjeri te imamo danas i dosta hrvatskih poslovnih partnera i krajnjih korisnika. Najviše poslova smo odradili u Primorsko-goranskoj županiji, gdje smo opremili apartmane, hostele, sportske centre te naravno i privatne kuće i stanove... Kako stalno proširujemo naš asortiman, odlučili smo da uključimo i notu turizma. Moja kćer koja živi u Hrvatskoj te djeluje na više područja turizma, razvila je novi brand suvenira Did u know. Proizvodi su unikatno izrađeni za svaki grad/državu/otok, a mogu se oblikovati i prema željama naručitelja. Dan Slovenije u Hrvatskoj iznimna je prilika predstaviti navedene proizvode kupcima iz oba dvije države – ocjenjuje poduzetnica Katarina Hohnjec iz Škofje vasi.

 Iz Maribora u Zaprešić dolazi 05. 05. poduzetnica Mihaela Jeler, vlasnica NU GEN tvrtke za prevenciju zdravlja, te je danas partner  slovenske međunarodne tvrtke ININ s 23-godišnjom tradicijom jedne od najuspješnijih tvrtki u Sloveniji u području očuvanja zdravlja.
Ove godine službeno otvaramo hrvatsko tržište. Na ovaj način možemo pomoći mnogima u očuvanju zdravlja, te u povratku zdravlja iz ralja bolesti.  No, budući da tražimo poslovne partnere, donosimo i iznimnu poslovnu priliku, koju će vjerujemo hrvatsko tržište prepoznati. Od ovog susreta u Hrvatskoj očekujem da nam se pridruže partneri i poduzetnici koji žele naučiti više o našem poslovnom modelu te biti naša produžena ruka suradnje na hrvatskom tržištu, a koje ćemo besplatno podučavati s namjerom da ih dovedemo do ostvarenja poslovnog cilja – ocjenjuje vlasnica tvrtke NU Gen iz Maribora.

 STEM područje Republike Hrvatske na Danu Slovenije u Hrvatskoj predstavljat će i poduzetnica Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance d.o.o. iz Čakovca. Riječ je o vrlo kreativnom i inovativnom poslovnom okružju i djelovanju (STEM – kratica nastala od engl.riječi  – SCIENCE (znanost), TECHNOLOGY (tehnologija), ENGINEERING (inženjerstvo), MATHEMATICS (prirodoslovlje),  za koje ova hrvatska ekonomistica koja ima više desetljeća iskustvo rada na realnom tržištu, traži partnere u Sloveniji. 

 Sretna sam što IT, ali i STEM objedinjuju toliko različitih područja gdje može doći sva vaša inovativnost i kreativnost do izražaja, a upravo smo to ukomponirali od najranijih poduzetničkih dana u našu tvrtku. Osobno se, ali i poslovno volim realizirati u mnogim područjima i sadržajima, a osjećam da će mi upravo korak više i tome donijeti sudjelovanje 05. 05. na Danu Slovenije u Hrvatskoj. Mi imamo kao gospodarstvo, a posebice poduzetništvo puno dodirnih točaka, članice smo EU-a, tražimo način da opstanemo i poslujemo na tržištu, a uvijek je lakše to učiniti zajedno. Kako dolazim sa sjeverozapadnog dijela Hrvatske, već dulje vrijeme imamo pogranične suradnje, stoga smatram da ovako možemo doći do željenih partnera u javnom te privatnom sektoru Slovenije. Prilike će svakako biti otvorene na Danu Slovenije u Hrvatskoj, a mi ćemo i s hrvatske i sa slovenske strane to obavezno "prigrliti" i iskoristiti - iznosi svoje motive za sudjelovanje u ovom bilateralnom događaju 05. 05. u Zaprešću poduzetnica iz Čakovca Darinka Bistrović. 

 Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku izrasla je iz gospodarskih aktivnosti koje smo gradili dulje od šest godina stvarajući kroz nevladinu udrugu Ženski poduzetnički centar - najveću i najučinkovitiju mrežu poduzetnica i svih onih koji će to tek postati (s više od 2.300 članica) kao i naših dragih kolega (128 članova) od 2015 do 2021. godine.

link na našu video razglednicu o nama kroz povijest
https://www.youtube.com/watch?v=OosYiXnLz_s&t=15s

Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku, kao i svi mi zajedno s njom, nevladina je, neprofitna, nestranačka inicijativa, organizacija i skup stručnjaka koji žele bolju Hrvatsku za sve. I tako i djelujemo - jer svi želimo sačuvati svoju djecu i sebe od onoga što nam se sprema u nadi za učinkovitu budućnost - zajednica ljudi koji to zajedno čine uvijek je jača od pojedinca. A u nadi da će nas javnost ovih prostora prepoznati u našoj misiji i nesebično nas podržati.

link na našu video razglednicu o našem djelovanju kroz povijest
https://www.youtube.com/watch?v=Cec6vOP4DRE&feature=youtu.be

Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku nije samo nova dimenzija komunikacije za predstavljanje, povezivanje i promociju hrvatskih proizvođača i proizvoda te pružatelja usluga, lokalne zajednice, kao i svega onoga što se nalazi na hrvatskom tržištu, nego i sustavan rad na podizanju svijest domaćih kupaca, ali i svih korisnika na hrvatskom tržištu koji će imati cijeli niz projekata u tom pravcu.

 Link na video razglednicu s našim jednim od brojnih projekata kroz povijest

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QP4MbgkbY4Y

 

 

Hvala Vam što ste medijski prepoznali poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku www.osjetihrvatsku.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.