IT poduzetnik iz Gruda, Stjepan Čajić pristupit će dugu Varteksa i dati mu veliki vjetar u jedra

IT poduzetnik iz Gruda, Stjepan Čajić pristupit će dugu Varteksa i dati mu veliki vjetar u jedra

Stjepan Čajić koji u varaždinskom teksstilnoj tvrtci Varteks drži 14,5 % dionica i pristupit će dugu tvrtke. Taj heregovački poduzetnik s adresom o Općini Grude kako je priopćeno putem Zagrebačke burze, 21. travnja sklopio je Ugovor o uvjetima pristupa i podmirenja duga, piše poslovni.hr.

 Ugovor o uvjetima pristupa i podmirenja duga dužnika s dioničarom Stjepanom Čajićem regulirani su uvjeti pod kojim će g. Stjepan Čajić pristupiti dugu Varteksa prema kreditorima Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i Zagrebačkoj banci – navodi se u njihovom priopćenju. Međutim, na upit navedenog medija predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić ističe da će pristupanje dugu i podmirenje za Varteks imati dobar učinak.

Čajić se nakon Nenada Bakića koji je najveći pojedinačni dioničar (38,14%) svrstava u sam vrh, ali po svemu sudeći kompanija bi njegovim uključivanjem trebala “lakše disati”: to znači dobiti i povoljnije uvjete otplate duga, a u operativnom poslovanju steći će uvjeti za novo kreditno zaduženje.

Što se Čajića tiče, diplomiranog inženjera sa zagrebačkog FER-a koji je svojedobno osvojio zlato za Londonskom sajmu inovacija, očito se radi o financijski snažnom investitoru, uvjerenom u budućnost Varteksa, koji je kao startup poduzetnik u IT branši aktivan na hrvatskom tržištu preko brzorastuće tvrtke Stype CS sa zapaženim operacijama i na međunarodnom tržištu.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.