Svjetski brend dolazi u Novsku i otvara 150 novih radnih mjesta

Svjetski brend dolazi u Novsku i otvara 150 novih radnih mjesta

TECE Industrial d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Novska pokreće investiciju vrijednu 25 milijuna eura koja će se prostirat na 10 ha te planira otvoriti 150 radnih mjesta. Ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska potpisala je Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske te Michael Freitag i Alen Avdaković, direktori tvrtke TECE Industrial d.o.o. Početak gradnje planiran je ove jeseni, dok bi proizvodni pogon trebao započeti s radom u listopadu 2025. godine.

Tvrtka je dio grupacije TECE GmbH osnovane 1987. godine u Njemačkoj, a bavi se proizvodnjom sanitarnih proizvoda i instalacijskih sustava s naglaskom na zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo te korištenje novih tehnologija. Uzimajući u obzir geopolitički položaj, pozitivne trendove razvoja, poticajno poduzetničko okruženje te institucionalnu podršku s nacionalne i lokalne razine, nakon Njemačke, Poljske i Kine za izgradnju svog šestog proizvodnog pogona odabrali su Hrvatsku i Novsku.

Potpisu Ugovora uz tim gradonačelnice Kušmiš, nazočili su i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Bojan Batinić, Davor Pitting i Sanja Sić Zagorščak koji su proteklih osam mjeseci bili podrška i partner kako Gradu tako i predstavnicima TECE Industriala u realizaciji ove investicije.

Također, ovom značajnom događaju za Novsku podršku je dao i Novljanin Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji je uz dobrodošlicu investitorima i čestitku blagdana sv. Josipa zaštitnika Hrvatske i obitelji te Dana očeva uručio Ugovor o financiranju  projekta Zaželi koji će provoditi HVIDRA i Grad Novska u partnerstvu. Kroz projekt vrijedan gotovo milijun eura zaposlit će se 20 žena te kroz 3 godine pružati podršku i pomoć u kući  za 120 starijih osoba.

„Ovo je povijesni i dugo očekivani dan za Novljane. Sve što svakodnevno činimo ima samo jedan cilj, a to su nova radna mjesta koja pružaju sigurnost, veći standard i bolji život svim našim sugrađanima. Imati  u poduzetničkoj zoni svjetski brend kao što je TECE te podršku Vlade Republike Hrvatske u realizaciji ovakvih investicija od velike je važnosti za Novsku.“ istaknula je gradonačelnica Kušmiš.

„Drago mi je da je ova investicija došla u Novsku! Na zajedničkoj sinergiji smo u zadnjih nekoliko godina uspjeli popuniti Poduzetničku zonu Zapad te se i zona Novska sada popunjava. Dodajmo tome i najavljeni Centar gaming industrije vrijedan više od 40 milijuna eura, jasno je da razvoj Novske ide prema visokoj razini“, istaknuo je ministar Piletić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.