Ministar Anušić u Šestan – Buschu: Ponosni smo na vaše proizvode, kad napravimo nešto najbolje u svijetu to trebamo isticati

Ministar Anušić u Šestan – Buschu: Ponosni smo na vaše proizvode, kad napravimo nešto najbolje u svijetu to trebamo isticati

Ministru Anušiću su prezentirani proizvodni procesi te je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom MORH-a s tvrtkom Šestan – Busch.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić posjetio je danas 3. travnja 2024. godine sjedište tvrtke Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu koja proizvodi specijaliziranu opremu za vojsku i policiju te osobnu zaštitu, a primarno zaštitne kacige.

Ministra Anušića dočekao je vlasnik tvrtke Alojzije Šestan koji je tom prigodom predstavio poslovanje ove tvrtke čiji se proizvodi koriste u gotovo svim dijelovima svijeta te naglasio kako su posebno ponosni na suradnju i isporuku zaštitnih kaciga Hrvatskoj vojsci i policiji.

Tijekom razgledavanja proizvodnih pogona ministru obrane prezentirani su proizvodni procesi te je u toj prigodi ministar Anušić izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom MORH-a s tvrtkom Šestan – Busch, istaknuvši kako moramo biti ponosni na vrhunske proizvode ove tvrtke koji su jedan od najkvalitetnijih proizvođača kako u obrambenoj industriji tako i u vojnoj industriji Hrvatske.

“Kada Hrvatska nešto napravi i kada je to najbolje u svijetu onda se s time trebamo ponositi i to trebamo isticati. To je svakako zaštitna kaciga koju radi tvrtka Šestan – Bush”, istaknuo je.

“Svijet je u kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni u kojoj moramo biti spremni na sve izazove, stoga je razvoj ove industrije izuzetno važan prije svega zbog unaprjeđenja vlastite proizvodnje, samodostatnosti i samoodrživosti hrvatske države u vojnoj opremi i naoružanju i upravo zato ovakve tvornice imaju apsolutnu potporu Ministarstva obrane i Vlade Republike Hrvatske”.

Vlasnik Šestan – Buscha: Proizvodi ove tvrtke spašavaju živote vojnika i policajaca

Ministar Anušić naglasio je kako će i u budućnosti poticati i podržavati projekte tvrtke Šestan – Busch te njihove vrhunske proizvode prezentirati i nadalje partnerima u NATO savezu i Europskoj uniji.

 Alojzije Šestan, direktor tvrtke zahvalio je Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH na potpori u poslovanju istaknuvši kako vjeruju da će se kvalitetna suradnja nastaviti i dalje.

Upoznao je ministra obrane s provedbom EU sufinanciranog istraživačko-razvojnog projekta “Multifunkcionalna zaštitna kaciga” uz pomoć kojeg razvijaju multifunkcionalnu kacigu koja daje odgovore na nekoliko sigurnosnih ugroza po principu ‘sve u jednom – all in one’.

“Proizvodi ove tvrtke spašavaju živote vojnika i policajaca. Naša misija je štititi život i zdravlje čovjeka, napraviti proizvod gdje će čovjek ostati živ i zdrav to je misija koju moramo pratiti cijeloga života”, rekao je Šestan.

 Tvrtka Šestan – Busch d.o.o. kao jedan od najjačih brendova hrvatske vojne industrije razvila je preko 35 tipova kaciga te isporučila preko 2.5 milijuna zaštitnih kaciga oružanim snagama u 75 zemalja diljem svijeta.

Od samog početka stvaranja Hrvatske i Domovinskog rata, tvrtka Šestan – Busch stavila se na raspolaganje obrani domovine kroz isporuku prvih kaciga koje su korištene od strane Hrvatske vojske u najzahtjevnijim ratnim uvjetima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.