Treća faza suradnje s grupacijom Scenic važan je projekt za hrvatsku brodogradnju

Treća faza suradnje s grupacijom Scenic važan je projekt za hrvatsku brodogradnju

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas potpisivanju Ugovora o gradnji trupa i djelomično opremanje još jednog polarnog kruzera, luksuzne megajahte Scenic Eclipse, između tvrtke MKM Yachts, podružnice australske grupacije Scenic, i 3. maja Rijeka 1905, tvrtke-kćeri Brodogradilišta 3. maj.

Ugovor, kojim grupacija Scenic nastavlja suradnju s riječkim brodogradilištem, potpisali su predsjednica Uprave 3. maja 1905 Vjera Marić, direktor MKM Yachtsa Saša Čokljat, i vlasnik Scenica Glen Moroney.
 
Luksuzni polarni kruzer zajedno će graditi tvrtka MKM Yachts i 3. maj kao podugovaratelj, koji će graditi trup broda i djelomično opremiti brod.
 
Premijer Plenković je izjavio kako mu je drago svjedočiti trećoj fazi suradnje kompanije Scenic, putem MKM Yachtsa, i Hrvatske.
 
Najprije je to bio pulski Uljanik, u najtežim vremenima stečaja, pa riječki 3. maj, a sada je to 3. maj Rijeka 1905 i nastavak izgradnje najmodernijih polarnih kruzera, rekao je, dodajući kako je suradnja rezultirala najprije izgradnjom megajahte Eclipse I, zatim izgradnjom megajahte Eclipse II,  koja je tijekom pandemije jedno vrijeme bila u riječkoj luci, a uspjesi tih brodova su fascinantni.
 
Istaknuo je da je riječ o najboljem što brod može imati u tehničkom smislu, o projektu vrijednom 250 milijuna eura, koji je "plod i naše suradnje i našega povjerenja".
 
Plenković je ocijenio kako je to važan projekt za brodogradilište, za Rijeku, za hrvatsko gospodarstvo, kako je u njemu sve veći udio proizvoda i usluga, sve više hrvatskog doprinosa.
 
Ako ova naša treća priča bude uspješna, onda smo spremi i za četvrtu i petu, rekao je i najavio da će Vlada učiniti sve što treba te je zahvalio Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak na potpori.
 
Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.