Nastupi na sajmovima ključ izvoza

Nastupi na sajmovima ključ izvoza

Hrvatske tvrtke proizvođači opreme za grijanje predstavile su svoje proizvode na Međunarodnom sajmu grijanja, ventilacije, klimatizacije, hlađenja te kupaonske opreme ISH, koji se održava od 11. do 15. ožujka u Frankfurtu.

„Uz prezentaciju proizvoda, sajam kupcima omogućuje i uvid u najnovija tehnološka rješenja konkurencije. Naime, područje HVAC u zadnjih nekoliko godina snažno je okrenuto digitalizaciji te pametnim rješenjima koja se prilagođavaju krajnjim potrebama korisnika,“ rekla je voditeljica Odjela prerađivačke industrije HGK Gordana Ribarić povodom nastupa na sajmu.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore svoje su proizvode predstavili proizvođač aluminijskih radijatora i aluminijskih odlijevaka Lipovica, proizvođač kotlova na kruto, plinovito i tekuće gorivo, peći za loženje drvenom sječkom, peletama i biomasom te solarnih kolektora Centrometal, proizvođač parnih kotlova, kompletnih kotlovskih postrojenja, tlačnih posuda i izmjenjivača topline TPK Orometal i proizvođač električnih kotlova za centralno grijanje i grijanje tople vode i električnih kotlova za industrijske potrebe Trgovina Termostroj.

Direktorica tvrtke Trgovina Termostroj Nina Roglić istaknula je važnost sajmova kao mjesta na kojem se pronalaze novi kupci i održavaju kontakti s postojećim. „Upravo zahvaljujući sajmovima tvrtka je započela izvoziti, a naši su električni kotlovi pronašli svoje kupce u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Norveškoj, Japanu i Rumunjskoj,“ rekla je Roglić.

Andrea Kujundžić, rukovoditeljica prodaje u tvrtki Lipovica, izrazila je zadovoljstvo nastupom na sajmu ISH na kojem tvrtka godinama izlaže. „Zahvaljujući sajmovima  trenutno izvozimo preko 75 posto svoje proizvodnje u Alžir, Portugal, Rumunjsku, Bugarsku i Irsku,“ istaknula je Kujundžić.

U sklopu nastupa na sajmu održani su sastanci s Turskim udruženjem izvoznika opreme za grijanje i hlađenje ISIB, trgovinskim odjelom Austrijskog veleposlanstva, predstavnicima sajma MCE Mostra Convengo Expocomfort Milano, Njemačkim udruženjem proizvođača opreme za grijanje BDH te Kineskom gospodarskom komorom za izvoz i uvoz strojeva i elektroničkih proizvoda CCCME. Izlagače je posjetio i generalni konzul Vedran Konjevod i vice konzulica Biserka Lukan iz Generalnog konzulata RH u Frankfurtu, izrazivši zadovoljstvo velikim interesom za suradnju s hrvatskim proizvođačima.

Sajam ISH Frankfurt, vodeći je europski sajam tehnologija HVAC (Heating, Ventilation, Airconditioning, Cooling) i opreme za kupaonice, a održava se bienalno. Na sajmu održanom 2017. svoje je proizvode predstavilo 2485 izlagača iz 61 zemlje, a sajam je posjetilo gotovo 200 tisuća posjetitelja. Sajam prati niz stručnih skupova, radionica, savjetovanja, predavanja i okruglih stolova, uključujući i programe koji potiču strukovno obrazovanje i edukaciju, programe predstavljanja sveučilišta te čitav niz drugih događaja. Zemlja partner ove godine je Francuska.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.