Plenković: Skandalozna izjava neuspješnog šlager pjevača, veleposlanik ostaje

Plenković: Skandalozna izjava neuspješnog šlager pjevača, veleposlanik ostaje

Nakon konzultacija troje ključnih kreatora vanjske politike, odlučeno je da Hrvatska neće dalje zaoštravati odnose sa Srbijom, nakon što je ministar obrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji.

Hrvatski veleposlanik tako neće biti povučen iz Beograda. Zaključak je postignut nakon današnjih konzultacija premijera i ministrice vanjskih poslova, ali i jučerašnjeg susreta premijera i predsjednice u Okučanima.

"Hrvatska je odgovorna zemlja, želimo otvoriti nove stranice odnosa sa susjedima i odbacujemo ovu skandaloznu retoriku koja dolazi od jednog ministra vanjskih poslova (o.a. Ivica Dačić, koji je izjavio da je Hrvatska bila saveznica Hitlera a Srbija nije) koji je poznat po tome što je neuspješni šlager pjevač. Želimo voditi europsku politiku, politiku dobrosusjedske suradnje sa svima koji uvažavaju civilizacijske europske standarde. Tu je ključna razlika.  Nema potrebe za povlačenje veleposlanika", potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a premijer Andrej Plenković.

D.M./HRT/Hia

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.