U Područnoj školi u Remetincu obilježena 160. obljetnica školstva

OŠ REMETINEC

U Područnoj školi Remetinec je 31. siječnja, svečano je obilježeno 160 godina školstva u tom mjestu. Prigodni program priredili su učenici PŠ Remetinec i matične Osnovne škole Marof, a proslavi su se pridružili sadašnji i umirovljeni djelatnici škole, koji su svojim radom pridonijeli odgoju i obrazovanju mladih remetinečkog kraja.Uz domaćina, ravnatelja OŠ Novi Marof Anđelka Bošnjaka te druge uzvanike, čestitke i pozdrave je u ime Varaždinske županije uputio županijski vijećnik Nenad Koščak.

- Čast mi je prisustvovati ovako važnoj proslavi kao što je obilježavanje 160. obljetnice školstva u Remetincu, i to ne samo kao izaslanik župana Čačića, nego i zbog toga što sam djetinjstvo proveo u Novome Marofu. Varaždinska županija perjanica je školstva u Republici Hrvatskoj, a područna škola u Remetincu dokaz je da je svaka škola bitna i da je svako ulaganje važno – rekao je Koščak.


Dodao je da se u Varaždinskoj županiji kontinuirano ulaže u obrazovanje. - U prvom mandatu župana Čačića izgrađene su i dograđene 32 škole i sportske dvorane, a u drugom njegovom mandatu nastavlja se ulaganjima. Pokrenut je veliki ciklus energetske obnove, pa će u 22 škole biti uloženo 70 milijuna kuna. Na području Novoga Marofa energetski su obnovljene dvije škole, Srednja škola Novi Marof, kao i vaša matična škola, OŠ Novi Marof. Svim učenicima, učiteljima i djelatnicima čestitam ovu veliku i važnu obljetnicu te vam od srca želim sve najbolje u radu – istaknuo je Koščak.

Škola u Remetincu, koju danas polazi 170 učenika, osnovana je još 1859. godine, a zanimljivo je da 1934. godine nije mogla primiti sve upisane učenike, pa je tada bila osnovana nova školska općina u Ključu. U školskoj godini 2011./2012. u Remetincu je izgrađena nova školska zgrada i od tada djeluje osmogodišnja Područna škola, čija je matična obrazovna ustanova OŠ Novi Marof, ujedno najveća osnovna škola u Varaždinskoj županiji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.