Uručena priznanja učenicima HUP-a natječaja „Poduzetnici“

Uručena priznanja učenicima HUP-a  natječaja „Poduzetnici“

Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je  priznanja učenicima Prve ekonomske škole Zagreb i tom prigodom dodijelila 10.000 kuna u sklopu natječaja HUP-a „Poduzetnici budućnosti“ za inovativan projekt „Drobilica biootpada“ kao  i timu Elektrotehničke i ekonomske škole Nova gradiška koji je osvojio 5.000 kuna za projekt „Metamath“.

Priznanje Prvoj ekonomskoj školi Zagreb dodijelio je Marko Povijač, dipl.ing.građ. iz tvrtke Tehnix, u ime vlasnika i direktora tvrtke Đure Horvata i dipl  jur. Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a. Timu Elektrotehničke i ekonomske škole Nova gradiška priznanje je dodijelila Katarina Lisjak, vlasnica i direktorica tvrtke Tempo savjetovanje.

Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a, predstavila je projekt Poduzetnici budućnosti i najavila novi krug natječaja sredinom ožujka ove godine te je pozvala učenike da se ponovno prijave s novim poduzetničkim idejama : “Putem natječaje u predhodne dvije godine primili smo više od 1400 poduzetničkih ideja srednjoškolskih timova, pravi je izazov odabrati 25 najboljih, ali ponosni smo što možemo nagraditi i poticati mlade talentirane generacije.“

Srednjoškolski tim Prve ekonomske škole na čelu sa mentoricom Ninom Bionda, osmislio je projekt  „Drobilica biootpada“ koja pruža mogućnost proizvodnje vlastitog komposta u kućanstvu, koji može imati brojne primjene kao i služiti za hranjenje biljaka. Namijenjen je kućanstvima, obrtima i tvrtkama za lakše selektiranje biootpada. Proizvod koji neminovno štedi vrijeme, prostor i novac.

Na dodjeli priznanja u Novoj Gradiški, mentor tima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova gradiška Zoran Ivančić uvodno je pohvalio učenike škole: „Vaše ideje, znanje i kooperativnost su ono što će vam osigurati svijetlu budućnost“.

„Ne vjerujte kad vam kažu da sve dobro odlazi van zemlje. Svojim znanjem i trudom možete si osigurati budućnost i u svojoj zemlji. Informacijske i digitalne tehnologije pomažu nam da možemo raditi s bilo kojeg mjesta i da nismo ograničeni lokacijom.“ – rekla je Katarina Lisjak prilikom dodjele priznanja timu Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Projekt „Metamath“ je matematička igra osmišljena s namjerom popularizacije matematike u srednjoj školi. Cilj ovog projekta jest povezati sektore elektrotehnike, računalstva i ekonomije. Učenici Filip Wirth i Martina Štefanac kreatori su ideje i tehničke izrade, a učenici komercijalnog smjera u sklopu predmeta vježbenička tvrtka u odjelu prodaja i marketing imali su zadatak izraditi promotivne materijale.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“  Hrvatske udruge poslodavca namijenjen je timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, nagrađuje se svake godine 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna, a Hrvatska udruga poslodavaca provodi ga u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.