U Osnovnoj školi u Maruševcu učenicima predani novi garderobni ormarići – još jedan korak u obrazovnom nadstandardu Županijske obrazovne politike

U Osnovnoj školi u Maruševcu učenicima predani novi garderobni ormarići – još jedan korak u obrazovnom nadstandardu Županijske obrazovne politike

Osnovnu školu „Gustav Krklec“ u Maruševcu danas je posjetio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te je tom prigodom u društvu načelnika Općine Maruševec Damira Šprema te domaćina, ravnatelja škole Tomislava Vinceka predao školi na uporabu nove školske garderobne ormariće. Naime, Županija je u suradnji s Općinom sufinancirala nabavku školskih ormarića u iznosu od 50 tisuća kuna, dok je ostalih 50 tisuća kuna dala sama Općina Maruševec. Nabavljeno je ukupno 492 ormarića, čime se znatno podiže pedagoški standard učenika u školi.

Ravnatelj škole Tomislav Vincek zahvalio se Općini te poglavito Županiji na konstantnom ulaganju u školu koju trenutno pohađa preko 470 učenika raspoređenih u 29 razredna odjela. Osim matične škole tu su i dvije područne škole sa sjedištem u Druškovcu i Gredi.

Želja i zadatak Općine je da također podupire razvoj škole na svome području, naglasio je načelnik Općine Šprem dok je zamjenik župana Paljak istaknuo kako se radi o jednom kotačiću u čitavom nizu investicija koje su se dogodile u ovoj školi.

-Ova škola je dobar primjer obrazovne politike Varaždinske županije koja se ne zadovoljava prosječnošću nego, kao što znate, uvijek i svugdje teži nadstandardu. Ovdje je sve počelo JPP-om, škola je nadograđena sa osam učionica, a izgrađena je i sportska dvorana. U međuvremenu je  dvorana i  zvučno izolirana, školu kontinuirano opremamo i za to izdvajamo znatna sredstva. Pretprošle godine smo primjerice opremili tehničku učionicu po najvišim tehničkim standardima. Općina Maruševec je jedna od najvećih općina u Županiji, stoga ova škola ima puno učenika, a osima matične posjeduje i dvije područne za čiji opstanak i razvoj usmjeravamo posebnu pozornost . Tako smo u Druškovcu, gdje je škola također dograđena po modelu JPP-a, prošle godine zamijenili kompletno krovište. Ovi ormarići koje danas simbolično predajemo na uporabu učenicima su jedan segment u tome nadstandardu, a tu mislim prije svega na jednosmjensku nastavu i produženi boravak. Svakako pozdravljamo i sudjelovanje Općine koja također brine i skrbi o školi te je svaka njihova participacija u tom pogledu pohvalna. Meni osobno je posebno drago što infrastrukturna ulaganja prati sadržaj te čestitam ravnatelju i djelatnicima na odličnim rezultatima koje postižu njihovi učenici, a Županija će im i nadalje pomagati i biti partner u projektima – zaključio je zamjenik župana Paljak.

Važno je naglasiti kako se novim ormarićima povećava higijena, postiže se veća urednost hodnika i prostora škole, ali se ujedno stvara i osjećaj odgovornosti kod učenika te se dobiva i određeni kutak privatnosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.