Potpisan ugovor za energetsku obnovu Graditeljske škole Čakovec

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Graditeljske škole Čakovec

Potpisan je ugovor za energetsku obnovu zgrade Graditeljske škole Čakovec vrijednosti 7.9 milijuna kuna, a Međimurje i u izazovnom razdoblju  krize izazvane COVID 19 virusom ostaje veliko gradilište.

Ugovor za energetsku obnovu zgrade potpisali su direktorica izvođača radova iz tvrtke HIDRO EKO FORTUNA d.o.o. Marina Vujić te ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić uz nazočnost župana Matije Posavca, zamjenika župana Sandre Herman i Josipa Grivca, pročelnice UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Blaženke Novak, stručnog nadzora direktora MIN-Međimurje, investicije, nekretnine d.o.o. Ivana Vinkovića, te predstavnike voditelja projekta Leonarde Tarandek i Alena Višnjića.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Graditeljske škole Čakovec, započet će 27. travnja 2020. godine,  i trajat će 150 dana. Graditeljsku školu u Čakovcu u ovoj školskoj godini pohađa 572 učenika, koji se školuju u građevinskim, umjetničkim i grafičkim zanimanjima, te u sektoru šumarstva, osobnih usluga i strojarstva, a dok se zbog epidemije korona virusa nastava održava na daljinu bit će obavljeni i potrebni građevinski radovi kojima će troškovi grijanja biti smanjeni za više od 50%.

Ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Zvonko Ladić istaknuo je: „Naš kompleks sastoji se od 4 zgrade od koje su dvije već obnovljene, a sada pristupamo obnovi same školske zgrade koja je stara 43 godine. Prošle godine, sredstvima županijskog proračuna smo obnovili statiku školske zgrade, kao preduvjet za uspješnu energetsku obnovu, a sada ulazimo u samu energetsku obnovu. Uz sredstva koja nam svake godine osigura Međimurska županija, ali i uz vlastita sredstva koja ulažemo u poboljšanje učeničkog i nastavničkog standarda školovanja u Graditeljskoj školi Čakovec.“

 „U svrhu energetske učinkovitosti bit će napravljena rekonstrukcija vanjske ovojnice koja obuhvaća vanjske zidove, ravne krovove, podove te kompletnu vanjsku stolariju. Također će biti rekonstruirana i kotlovnica, a svu postojeću rasvjetu zamijenit će LED rasvjeta. Predviđa se ukupna godišnja ušteda energije potrebne za grijanje od čak 55,64%.“, kazao je direktor Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.