Župan Čačić primio učenike SŠ Ludbreg, drugo-nagrađene na poslovnom natjecanju „Ideja godine“

Župan Čačić primio učenike SŠ Ludbreg, drugo-nagrađene na poslovnom natjecanju „Ideja godine“

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Radimir Čačić (Reformisti) sa suradnicima, svojim zamjenikom Tomislavom Paljakom (Reformisti) i pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom priredio je prijem za učenike Srednje škole Ludbreg, Luciju Ivanuša, Erika Kelina i Gorana Kranjčeca koji su pod mentorstvom Željka Posavca, prof. osvojili drugo mjesto na poslovnom natjecanju „Ideja godine“, koje se po osmi puta održalo u organizaciji portala Srednja.hr. Prijemu je nazočio i ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar.Tim od troje učenika pod nazivom „Trio fantastico“ je osmislio stroj koji računa gdje točno ljuštiti orah kako bi jezgra ostala netaknuta.

Župan Čačić čestitao je učenicima te svakome od njih iz svog osobnog fonda (koji je oformio nakon odricanja od plaće) dao po dvije tisuće kuna.- Radi se o jednome vrlo zanimljivom i kreativnom takmičenju, naime napravili smo korak naprijed iz onih standardnih natjecanja, a  kreativnost je nešto na čemu će se temeljiti budućnost i razvoj društva. Posebice industrija i proizvodnja. Sigurno je da su nove tehnologije nešto što moramo primjenjivati. Ekipa koja je danas ovdje s nama, Lucija, Erik i Goran osvojila je drugo mjesto pod mentorstvom profesora Posavca i to je veliki uspjeh. Treba istaknuti kako je na natjecanju sudjelovalo pedeset škola dok se  u finalu našlo njih deset, od toga dvije iz naše Županije, Srednja škola Ludbreg i Elektrostrojarska škola. Radi se o zaista fantastičnom uspjehu, ponosimo se ekipom – rekao je župan te dodao kako je taj uspjeh pet puta veći nego što je ukupno brojčano prisustvo Varaždinske županije u srednjem školstvu u Hrvatskoj.

-To je dokaz da se izuzetno dobro radi, ovdje govorimo o aktivnosti koja ima kontinuitet, gdje su uloženi trud i energija i zato ovaj rezultat nije slučajnost, pogotovo jer je ta ista ekipa već jednom osvojila drugo mjesto. Dakle, ništa nije slučajno, ovo je prava potvrda uspješnog rada. Čestitke svima  – zaključio je župan. Željko Posavec, prof. koji je bio mentor ekipi zadovoljan je i sretan osvojenim visokim drugim mjestom.

Od 2016. godine sudjelujemo kao škola na ovome natjecanju, a te iste godine osvojili smo i drugo mjesto. Ove godine smo projekt nazvali Restač, a radi se o stroju koji računa gdje točno ljuštiti orah kako bi jezgra ostala netaknuta. Orasi u stroj ulaze u vertikalnom smjeru onda ih primaju batovi koji ih tada lome. Od početka ove godine razvijali smo ideju, malo nas je situacija s Covidom usporila, ali smo uspjeli napraviti 3D model i poslati ga. Inače samo natjecanje je bilo sastavljeno  od inovacijskog dijela i ocjenjivanja poslovnog plana, a video uradak, odnosno prezentaciju smo napravili u suradnji s Prvom  školskom televizijom. Obzirom da nismo mogli uživo prezentirati na Effectus učilištu, poslali smo prezentaciju   i osvojili drugo mjesto- rekao je Željko Posavec, prof.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.