Artmedia snimila filmsku priču o novoosnovanom Centru izvrsnosti iz povijesti u Drugoj gimnaziji Varaždin, jedinstvenom u EU

druga gimnazija varaždin

U jeku korona krize, kada škola nije radila, a završavala je energetska obnova Druge Varaždinske gimnazije, u produkciji Artmedie snimili smo kratku filmsku priču o uvođenju Centra izvrsnosti iz povijesti, prvog takvog centra u Hrvatskoj i EU. Priča o mogućnosti upisa u novi Centar izvrsnosti i sama postaje dio povijesnog trenutka u kojemu ništa nije bilo normalno.

Škola bez učenika i nastavnika, nastava na daljinu, polaganje maturalnih ispita uz poštivanje razmaka i nakon nekoliko mjeseci bez dolazaka u školu. Od kolijevke pa do groba – najljepše je đačko doba - govori stara poslovica, no, ovoj je generaciji i to na neki način uskraćeno, jer ta se uzrečica velikim dijelom odnosi i na zadovoljstvo učenjem i uspjehom, ali i na školska prijateljstva i ljubavi, a svega toga nije bilo otkad nema žamora na školskim hodnicima.

Na jesen, kada se barem djelomično, ako ne i u potpunosti nastava vrati u normalu, nadajmo se da će i priča o koronavirusu otići u povijest, dok će Centar izvrsnosti iz povijesti, koji će okupljati učenike od sedmih razreda osnovne do završnih razreda srednjih škola punim plućima zaživjeti.

Dio povijesne priče pak za Artmediu i naš portal HIA, je da smo postali Google partner te dobili sredstva Fonda za hitnu pomoć medijima uslijed korona krize.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.